La plataforma Seguim organitza les “12 hores per la llibertat” per denunciar el retrocés en drets fonamentals
Se celebraran aquest diumenge a la Plaça de l’Església. La jornada l’impulsa la plataforma transversal de partits i entitats independentistes que s’uneixen en la reivindicació dels drets i les llibertats civils, que consideren ara estan en risc a redós del procés català.
La portaveu de la plataforma Seguim, Pilar Rocafort, ha explicat que el treball que s’està fent actualment a nivell d’entitats i partits es remunta al Pacte Local pel Dret a Decidir que es va signar pel 9-N. Ara, amb un objectiu actualitzat: la República Catalana i la defensa dels drets i les llibertats civils.
El nostre objectiu és la república catalana, cadascú la veu a la seva manera, quant a principis i valors; però hi ha un altre paraigua molt més ampli que ens aixopluga és el dret a la democràcia, la llibertat d’expressió i les llibertats civils, que estan en risc.
La plataforma està integrada pels partits del PDeCAT, ERC i la CUP, i a nivell social ANC-Calella per la Independència, Òmnium Montnegre i el CDR de Calella. Bona part de la seva feina ha estat fins ara cridar a la mobilització ciutadana perquè s’expressi públicament el rebuig a sentències i decisions que consideren vulneren els drets fonamentals.
Per Rocafort, un dels principals perills a què està abocat el procés cap a la República Catalana és normalitzar la situació.
La por que em fa, i potser parlo personalment, és que es normalitzi la situació i es perdi la mobilització de la gent. Pensis el que pensis és una situació d’injustícia, i així ho afirmen gent de l’àmbit penal, mantenir les persones en preventiva, sense judici i sentència ferma i allunyats de casa. Estan en aquesta situació per les seves idees i per impulsar unes polítiques per les que van ser votats i votades. Tothom fa la seva vida i pot passar, no podem parar i per això seguim.
La jornada 12 hores per la llibertat inclourà un esmorzar popular, activitats infantils, demostracions artístiques i culturals, un dinar de carmanyola -que cadascú s’ha de portar de casa- i un debat sobre Lluites Compartides amb la participació de membres del Centre Social Ocupat La Bruna i la plataforma Calella x Refugiats.
A les vuit del vespre, el plat fort, la presentació de la campanya d’Òmnium Cultural “Demà pots ser tu” i la taula rodona amb Agustí Alcoverro (expresident de l’ANC), Jordi Domingo (plataforma Constituïm), Bel Pozueta (portaveu de les famílies dels empresonats d’Altsasu), Bea Talegón (periodista), Josep-Maria Terricabras (eurodiputat per ERC) i el cantant Pablo Hasél.
Amb en Pablo Hasél si que ens va confirmar que vindria, però fa dies que estem intentant contactar-hi i no ens és possible. Sembla que fins a última hora no sabrem si vindrà o no.
El raper lleidetà ha estat condemnat a una pena de dos anys i un dia de presó i a pagar una multa de 24.300 euros pels delictes d’enaltiment del terrorisme amb l’agreujant de reincidència, injúries i calúmnies contra la Corona i les institucions de l’Estat pel contingut de 64 missatges publicats a les xarxes socials i una cançó penjada a Youtube.
En cas de pluja, la taula rodona es traslladaria a la Cooperativa l’Amistat mentre que la resta d’activitats podrien aplaçar-se.