La plataforma de la vil·la romana demana una reunió amb el Govern Municipal
Després de demanar un “cara a cara d’idees” entre les dues propostes pel jaciment del Roser, ara la Plataforma per la preservació de la vil·la romana de Calella ha sol·licitat via instància una reunió amb el Govern Municipal per confrontar els dos projectes. Exposen que “vist el silenci administratiu” a la proposta del debat, demanen ara una trobada en privat que els permeti explicar la seva alternativa i acostar posicions “cap a un projecte únic amb més consens ciutadà”.
El portaveu de la plataforma, Joan Juhé, ha apuntat que la reunió ha de servir per fer crítica mútua, marcar posicions i si es pot, arribar a un consens que permeti tenir el millor projecte per a Calella.
Els servidors públics, com a criats que som del poble, no els podem privar dels seus drets com a ciutadans. Però com el govern no vol un debat públic, el que demanem ara és un debat en privat, en una reunió, per parlar de les respectives propostes, fer crítica mútua i veure a quina distància ens trobem.
El portaveu de la plataforma ha mostrat un cop més les seves reticències al projecte de conservació i museïtzació que proposa el Govern Municipal. Segons la plataforma aquest no respecte a la declaració de BCIL, “ja que malmet el paviment i trenca la integritat cultural”. És per això que han tornat a entrar una instància a la Generalitat per demanar que no es construeixi el supermercat fins que es redacti un projecte que asseguri la integritat de tota la vil·la residencial.
No respecta el BCIL perquè malmet el paviment i trenca la integritat cultural. És una cripta tancada d’una sexta part del jaciment. Com el recuperarem en un futur i el posarem en contacte? Aquí podem tenir una mini Empúries. Amb paciència i fent les coses bé pot sortir una cosa meravellosa.
A banda d’això, des de la Plataforma i vist l’evolució de la pandèmia han anul·lat les recollides de signatures previstes pels propers dies. Han apuntat que restaran a l’espera de l’aprovació de les noves restriccions del Procicat. A la plataforma Change.org, on van obrir una petició farà dos mesos, han recollit prop de 2.000 signatures.