La perla verda del Maresme, protagonista de les jornades gastronòmiques de la primavera

Coincidint amb l’entrada a la primavera, el Maresme enceta una nova edició de les jornades gastronòmiques dedicades a un dels productes de la terra més apreciats per la cuina catalana. És el pèsol, o altrament anomenat “la perla verda del Maresme”, una llegum que per les seves característiques i qualitat ha aconseguit prestigi internacional. Se’n cultiven a poblacions com Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d’Estrac.

Amb motiu de les Jornades Gastronòmiques del Pèsol, restaurants de 14 municipis de la comarca ofereixen propostes culinàries amb aquesta llegum verda de protagonista. N’hi ha dos de Calella:
El Peix Grillat ha inclòs en el seu menú dos primers plats, un segon i postres amb el pèsol d’ingredient. Ofereix: escamarlà a la brasa amb salsa de pèsol i pèsols al vi blanc amb gamba; sèpia amb pèsols; i maduixes a la brasa amb gelat de vainilla. La seva proposta de maridatge és un Raventós d’Alella de Pansa Blanca.
En el cas de l’aula-restaurant de l’Institut Bisbe Sivilla, al seu menú fins el 2 de maig s’hi podrà trobar un plat d’ofegat de faves i pèsols a la catalana, que es proposa maridar amb un vi rosat Merlot del 2019 del celler Roura.
El tradicional llibret amb les propostes gastronòmiques que es poden trobar a tot el Maresme s’ha publicat en format digital a saborsmaresme.cat.