La música guanya els Participatius de Joventut del 2017

L’organització de dos festivals de música van ser les opcions escollides majoritàriament pels joves que divendres passat van assistir a l’assemblea dels Pressupostos Participatius de Joventut 2017. De les 28 propostes que van arribar a la fase final del procés, 11 es van sotmetre a votació després que els seus promotors en defenséssin l’objectiu. Ara caldrà que revisin la memòria econòmica per si cal ajustar el pressupost estimat i determinar si és possible dur a terme alguna altra iniciativa presentada amb els 10.000 euros destinats als participatius.

Els joves de Calella han establert una priorització de les propostes presentades als Participatius de Joventut del 2017, a partir de la qual farà la distribució dels 10.000 euros de pressupost amb què compta. La meitat seran per a iniciatives del grup d’edat d’entre 15 i 20 anys, i l’altra meitat per a joves d’entre 21 i 30 anys.

En el primer dels casos, la proposta que va sumar més vots dels joves participants a l’assemblea consisteix en organitzar un festival de música que sigui trampolí per a grups emergents.

“Burn the clock és un festival per donar a conèixer grups propers com Overnoise, With freedom o d’altres. Hi haurà una gran varietat d’estils, des del rock més clàssic o el més psicodèlic, fins al pop. Sempre m’ha agradat molt la música i tinc contactes amb grups i vaig pensar que era el moment de tirar endavant el projecte”, explicava Clàudia Puig a Ràdio Calella TV.

La idea és que el festival duri unes 8 hores i se celebri el mes de maig a la Fàbrica Llobet Guri. El cost estimat és de 3.500 euros, la qual cosa permetria exeucutar una segona proposta amb els 5.000 euros del pressupost. La segona opció més votada va ser la d’establir un protocol contra les agressions sexistes on hi puguin participat totes les entitats i particulars de Calella per aconseguir un major grau de sensibilització. La tercera va ser habilitar una zona a l’aire lliure per a la pràctica de la calistènia, una modalitat esportiva. El cost rondaria els 3.000 euros, segons explicaven els seus promotors a Ràdio Calella TV. Les àrees de Joventut i Participació s’emplacen a properes reunions per a determinar quina és finalment la distribució del pressupost, i concretar les propostes que s’executaran.

En l’atre grup d’edat, el de 21 a 30 anys, la guanyadora de les tres iniciatives que es van portar a votació és la d’organitzar un festival de música i cultura reggae, adreçat al públic juvenil i familiar. Seria entre els mesos de juny i agost i tindria un cost aproximat de 5.000 euros. “El missatge d’unió, d’esperança i de cohesió social que porta implícit el reggae és el que volem implementar, i per això no serà només un festival musical sinó que hi haurà activitats culturals com una exposició fotogràfica sobre la revolució negra i el colonialisme, i altres activitats infantils”, explicava Albert Cisa, que és també de l’Associació Cultural Ital Youth.

A l’assemblea celebrada divendres passat a l’Ajuntament Vell hi van participar gairebé una cinquantena de joves, i la priorització de les accions es va establir mitjançant una votació de consens i una individual.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.