La Minerva dona la benvinguda a la primavera amb el festival “Dansa al Parc”
Una cinquantena d’alumnes de sisè de primària de La Minerva han ballat avui al Parc Dalmau. S’han esforçat durant tot el trimestre per fer aquest festival que ha recuperat els balls catalans més tradicionals com les sardanes o les gitanes. Un projecte que vol unir la natura i la cultura per donar la benvinguda a la primavera amb un petit recull de danses catalanes. El festival “La Minerva Dansa al Parc” s’emmarca dins dels objectius de l’escola per apropar als infants a les músiques menys populars que cada cop pateixen més de la crisi generacional.
“La Minerva Dansa al Parc” és la iniciativa amb la qual la institució escolar vol que el seu alumnat conegui, s’apropi i valori a totes les tradicions catalanes. Des del centre entomen aquests projectes com una responsabilitat per mantenir el llegat del patrimoni català. La seva fita és que tots els alumnes puguin valorar i estimar tant la cultura catalana com també la natura. Per això han optat per un escenari com el Parc Dalmau, per unir els dos principals valors de l’escola. Mercè Méndez és la professora de música de La Minerva.
Tenim com a valors la natura, som escola verda i catalana. De fet la nostra fita és que els nens valorin tant la cultura com també la natura. Procurem que els nens s’ho passin molt bé descobrint el tresor del patrimoni que tenim.
Des de l’escola apunten que ara com ara, la sardana i altres tradicions d’arrel, estan patint una crisi generacional, és per això que des del centre fomenten aquesta mena d’activitats per apropar als més petits a uns gèneres no tan mediàtics.
En aquestes edats és fàcil que els nens s’enganxin a les cançons més populars i els agradi molt més tot el que és mediàtic. Però com a escola tenim l’obligació de fer-ho redescobrir la cultura tradicional amb danses, cançons i versos.
Prop d’una cinquantena de nens i nenes de sisè de primària han ballat aquest matí un repertori de sardanes, polques i ball de gitanes com “La polca de l’ós“, la sardana “Marieta Cistellera” o la versió de l’Occitània d’en “Jean Petit”.
A diferència d’altres anys, enguany, i degut a la situació excepcional de la Covid, no han pogut participar alumnes d’altres cursos.