La Llopasfera tanca amb èxit la seva novena edició

Fàbrica Llobet-Guri, dissabte

12 ponents i set expositors van mostrar els seus projectes personals i laborals relacionats amb les noves tecnologies. La Llopasfera enguany portava com a eix conductor les noves professions i els professionals reciclats.

Dissabte al matí va ser el dia en què una colla d’amics geeks-freaks sense ànim de lucre de Calella es van reunir en la seva que es troba anual. Ho anomenen Llopasfera i aquest any ha estat la 9ena edició.

El que va començar com un sopar de nadal al desembre del 2007 ara és un acte que aplega més de 100 persones i on s’hi expliquen diferents projectes relacionats amb les noves tecnologies. El gran salt l’ha fet aquest any, amb un canvi important d’espai. La trobada s’ha passat a fer a la Fàbrica Llobet-Guri.
Jordi Verdura és un dels organitzadors: “El que fem al principi són sopars a l’estiu o a l’hivern. Fa uns anys que estem fent ponències, que van començar a l’Ajuntament Vell. Els darrers 3 anys hem estat al Bernat II, i aquest any estem aquí, per créixer i que hi càpiga més gent“.

A primera hora es va fer l’entrega de la documentació i la recepció dels participants, en un acte que moderava Christian Negre. La benvinguda la van donar Josep Barri i Jordi Verdura. Tot seguit es van presentar els set expositors, que amb un minut cadascú va presentar el seu projecte. Tot seguit es van situar a una zona d’expositors habilitada a tocar de la zona de Networking, on tothom s’hi podia acostar durant les pauses per conèixer més a fons el seu projecte.

A les 10 del matí es va posar en marxa una partida del Trivial Llopasfèric, un joc de preguntes on el públic podia contestar amb el seu smartphone connectat a internet.

Llavors van començar el primer bloc de ponències. Primer fou Txell Costa, coach, amb la ponència Working Happy. La va seguir Mercè Taus amb la oportunitat de l’adversitat. També es va parlar de la marca i com millorar-la, amb Carmen Maria Cubero, i l’experiència de canviar de feina i de vida amb Mun Bau.

A la Llopasfera 2015 hi havia 120 persones inscrites i hi han pogut participar molts professionals, al fer-se la jornada en dissabte i no en divendres a la nit com fins ara. Verdura: “Tenim molts sectors i diferents tipus d’empreses, i aquest any el valor afegit és que molts ponents estan explicant un canvi de vida personal i professional“.

Esteve Verdura va encapçalar el segon bloc de ponències explicant com passar d’una idea a un producte, amb pocs recursos. Josep Busquets va explicar la seva web decalella.com i Sergio Navas va comentar l’actualitat del món de la tecnologia. El bloc el va tancar Oscar Orts parlant de la Seguretat Informàtica per a particulars i empreses.

El darrer bloc de ponències el va obrir l’entrenador de futbol Manel Gonzàlez, parlant de futbol professional. L’entrenador personal Marc Batlle va ensenyar a aconseguir els propis reptes de forma fàcil. Natxo Varona va explicar què és un dron i finalment Albert Cuesta va parlar de l’obsolescència programada i el consum irresponsable, introduït per Carles Pascual.

A les dues del migdia es va fer el  Networking final i un sorteig de lots, i un vermut preparat pels Udols de Foc, que, com explicava Jordi Verdura, van oferir menjar i beure als assistents a un preu molt popular. “Vam proposar-los que muntessin una barra per oferir bikinis, entrepans, cafès amb llet i beguda fresca a la zona de Networking, a un euro la peça. Altres anys l’Hotel Bernat II ens oferia cuina i serveis de cambrers. Aquí no en teníem i l’alternativa està funcionant bastant bé“, comenta Jordi Verdura.

Verdura va dir que la Llopasfera es tornarà a fer amb tota seguretat l’any que ve, quan es celebraran els 10 anys d’aquestes trobades on tots els llopasfèrics s’hi impliquen en diferents facetes organitzatives, ja sigui fent la programació, gravant vídeo o fent fotografies. Tot apunta que la desena edició també es farà a la Fàbrica Llobet-Guri

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.