La justícia encara no ha resolt la petició perquè es reobri la causa de les càrregues policials de l’1-O

Una vintena de persones, veïns i veïnes de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, formen part de la Plataforma d’Afectats per l’1 d’Octubre, units en la causa per les càrregues policials que van tenir lloc el dia del referèndum d’independència a les tres poblacions altmaresmenques. El Jutjat d’Instrucció número 7 d’Arenys de Mar va agrupar les denúncies que cadascun d’ells, a títol particular, van presentar davant dels Mossos d’Esquadra i va resoldre arxivar provisionalment la causa per falta de proves. No van ser citats a la vista que va tenir lloc ni tampoc van tenir l’oportunitat d’aportar les imatges que havien pogut recollir per fonamentar la seva denúncia. La notificació la van rebre l’octubre del 2018 i van respondre-hi amb la petició que es reobrís el procés. Hores d’ara, tres anys després dels fets, encara no en tenen notícia.

A Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta, la policia va carregar contra els ciutadans que s’aplegaven a les portes dels col·legis que eren espai de votació durant l’1-O. A Calella, els fets van tenir lloc a la nit, a les portes de l’Hotel Vila, quan agents de la Guàrdia Civil fora de servei, i de paisà, van saltar-se el cordó de seguretat que havien muntat els Mossos al carrer Sant Josep i van colpejar amb porres extensibles contra la gent que protestava per la violència exercida durant la jornada del referèndum [Podeu veure’n el vídeo clicant aquí]. El nombre de ferits a les tres poblacions gairebé arriba a la quarantena de persones, i només la meitat, una vintena, continuen batallant als jutjats per denunciar les agressions i defensar els seus drets.

Ho ha explicat Josep Grima, un dels calellencs que va patir lesions per l’acció policial fora de l’Hotel Vila, la nit de l’1 d’octubre.

Som una vintena de persones de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle, que estem tirant endavant aquest requeriment perquè s’aixequi el sobreseïment provisional de la causa. A partir d’això, hi ha un silenci administratiu que no entenem després d’haver rebut la notificació de la vista, a la qual no se’ns va convocar ni per donar testimoni.

El Jutjat d’Instrucció número 7 d’Arenys de Mar que va fer-se càrrec del cas va acordar el sobreseïment provisional de la causa per falta de proves; segons ha explicat Grima. Tres dels ferits, en representació de tots els afectats, va sol·licitar la reobertura de la causa única. Denuncia que no se’ls va citar per assistir a la vista que va tenir lloc i, per tant, tampoc van poder aportar les proves gràfiques i els informes mèdics que sustentaven la seva versió.

Hi ha vídeos i imatges de Ràdio Calella TV que capten les càrregues. Tothom ho sap que hi són perquè van ser molt vistos, aquí i a l’estranger. Res a dir en aquest aspecte. Ja sabem la dinàmica que hi ha. Esperem reobrir la causa, aportar les proves i que això no quedi en l’oblit.

La petició per reobrir la causa única dels ferits de Calella, Sant Cebrià i Sant Iscle de Vallalta per l’1 d’octubre acumula més de 12 mesos de silenci. El lletrat Toni Vall que porta la seva defensa els explica que s’estan movent en uns terminis “normals” en l’àmbit judicial i, especialment, davant una causa força complexa com aquesta, en què s’han de dirimir les acusacions per diferents fets, en diversos llocs, i amb la participació d’unes quantes unitats de la Guàrdia Civil.

Diu Josep Grima que estan convençuts de tirar endavant el procés. Personalment opina que els fets de l’1 d’octubre han reforçat la determinació del poble català per reclamar llibertat.

Del que més ens va servir va ser confirmar la determinació de tots i totes i demostrar que, al marge d’ideologies, els catalans som capaços de fer els projectes comuns, des de la democràcia.

Josep Grima va ser una de les cares visibles dels afectats per les càrregues policials de l’1 d’octubre a Calella, que van captar les càmeres de Ràdio Calella TV i van donar la volta al món. Va testificar durant el judici del procés per explicar els fets, cridat per la defensa de Jordi Sánchez.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.