La Fundació Vicenç Ferrer activa una campanya a favor de les viudes de l’Índia amb motiu del 8M
L’estigma acompanya les dones viudes de l’Índia, que han de suportar que es digui que no van saber cuidar els seus marits o que porten mala sort. Se les aparta i se les deixa sense cap ajuda econòmica, tot i que moltes tenen fills petits i persones depenents al seu càrrec. Aquesta és la situació cobre la que se centra l’última campanya que ha posat en marxa la Fundació Vicenç Ferrer amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, el 8M. La discriminació que pateixen repercuteix directament en la seva salut i, per això, es demana la col·laboració de tots per aconseguir 50.000 euros que permetin repartir paquets nutricionals entre 2.000 dones de les zones rurals d’Andhra Pradesh i Telangana.
La coordinadora de sensibilització de la Fundació Vicenç Ferrer i experta en gènere, Montse Ortiz, ha exposat que existeix una emergència nutricional que afecta gairebé el 4% de la població de l’Índia – 46,4 milions de dones –, moltes dones joves que tenen fills petits al seu càrrec.
A l’Índia, el 50% de les dones pateix anèmia i el problema s’agreuja si són viudes. Moltes doens queden vídues per malaltia del marit, amb VIH, però també hi ha un greu problema de suicidis per la inestabilitat del sector agrícola. Amb la campanya pproposem donar paquets nutricionals a 2.000 dones vídues perquè tinguin una millor alimentació i pal·liar els efectes de l’anèmia.
El paquet inclou arròs, llegums, blat, cereals i oli, que són els productes que proporcionen una dieta equilibrada al seu nucli familiar.
Moltes dones són joves, amb nens i nenes al seu càrrec. Per això, les conseqüències de ser vídua a l’Índia té un impacte molt més grans.
Es pot col·laborar amb la campanya #JuntesSomMésFortes de la Fundació Vicenç Ferrer a través de la web de l’ong. S’han aconseguit 1.600 euros però l’objectiu és recaptar 50.000 euros per aconseguir repartir els paquets nutricionals entre 2.000 dones viudes de les zones rurals del sud de l’Índia.
La Fundació Vicenç Ferrer és una ong compromesa des del 1969 amb el procés de transformació d’aquest territori, donant suport a comunitats empobrides i grups especialment vulnerables com són les dones i les persones amb discapacitat. L’any 2009, Calella va nomenar el missionar català fill adoptiu de la ciutat i va batejar amb el seu nom una de les places més cèntriques de la població.