La Fundació Obra de Maria comença a repartir àpats a persones vulnerables
A partir d’avu, dimecres 8 de maig, la Fundació Obra de Maria i Càritas Calella comencen a distribuir un centenar de menús per a persones en situació de vulnerabilitat. D’aquesta manera es garanteix un àpat diari nutricionalment complet, variat i elaborat sosteniblement. És una iniciativa de la Fundació Ferrer Sustainability que tindrà un recorregut de 5 anys a Calella i opcions a augmentar l’oferta en funció de la gent que ho requereixi.
Menús per garantir un àpat diari a les persones en situació de vulnerabilitat, preparats de manera sostenible i per garantir el benestar nutricional. A partir de dimecres, Càritas Calella i la Fundació Obra de Maria se sumen a la iniciativa “Ferrer for food” de la Fundació Ferrer Sustainability i la fan aterrar a l’Alt Maresme.
Entre diferents entitats, com també Rotary Club a Mataró, al Maresme es disposen de 1.000 menús. A Calella començaran distribuint-ne un centenar, però hi ha possibilitat d’ampliar l’oferta en funció de la demanda que hi hagi, segons explica Joan March, president del Patronat d’Obra de Maria:
Els menús estan preparats diàriament, tenint en compte les proteïnes necessàries per a poder garantir una bona alimentació, i n’hi ha fins a una cinquantena de varietats. Totes estan elaborades amb aliments recuperats per evitar el malbaratament alimentari i entregats en envasos eco-sostenibles.
La complexitat del projecte rau a preservar els aliments i garantir-ne el bon estat i, per això, de moment només es distribuiran a Càritas:
Amb la voluntat de fer créixer aquesta iniciativa, de moment es treballa amb un conveni de 5 anys repartint aquest tipus de menús per a persones en situació de vulnerabilitat a Calella.
El projecte de cuina social “Ferrer for Food” va entregar l’any 2022 més de 700.000 àpats a 52 entitats socials del Barcelonès i el Maresme. Són, segons els càlculs de la Fundació Ferrer Sustainability, 91 tones d’aliments recuperades per evitar el malbaratament alimentari.