La Fundació Habitat Solidari preveu tancar l’any amb un parc de 136 pisos

La Fundació Habitat Solidari tancarà un dels anys on ha tingut més demandes, amb un parc de 136 habitatges. Actualment tenen en cartera 126, però estan a punt de tancar una compra de 10 habitatges, que farà que la Fundació tanqui el 2020 amb 30 habitatges en propietat, 12 més que l’any passat. Unes xifres de rècord però que no han estat suficients per pal·liar la gran demanda que ha generat la Covid-19 a la Fundació. El seu director, Jordi Sitjà, ha passat aquest matí pel programa La Ciutat on ha fet balanç d’aquest 2020.

La Covid-19 ha trasbalsat la vida de molts calellencs. Els ERTOS, l’augment de l’atur o la baixa ocupació turística d’aquest estiu, han estat alguns dels detonants que han portat a molts calellencs a trucar a la porta de la fundació social d’habitatge. El seu director, Jordi Sitjà, ha explicat que malauradament, tot i ampliar la cartera de pisos, ara mateix no poden arribar a tothom.

Estem en uns moments on comptar amb la Fundació és imprescindible tot i que, malauradament, no arribem on hauríem d’arribar. Ara estem veient que hi ha molta demanda, molta gent que s’està adonant que no pot pagar el lloguer, gent que veu com li apugen i no pot fer front aquest increment, o simplement finalitzacions de contracte que no es renoven. I la covid-19 ho ha agreujat tot més encara.

Els pisos de lloguer social de la Fundació Hàbitat Solidari s’adjudiquen segons el criteri d’una comissió tècnica integrada per representants de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calella i de Càritas Calella. El seu objectiu és garantir el dret a l’habitatge a persones en risc d’exclusió o amb dificultats per arribar al lloguer ordinari. Actualment la Fundació té un parc de 126 habitats, que es veuran ampliats a finals d’any amb la compra de 10 habitatges més.

Estem gestionant ara mateix un parc d’habitatges de 126 immobles aquí Calella i estem pendents de tancar una negociació de compra de 10 habitatges. Per tant, preveiem tancar l’any amb 136 pisos, l’any passat el vam tancar amb 105. Amb aquesta operació que tancarem ara, tindrem 31 habitatges en propietat, dels quals 25 ho són per la via de la compra de cessió temporal a la Generalitat, nosaltres comprem per 75 anys aquest habitatge a la Generalitat.

Sitjà ha indicat que aquesta operació permetrà tancar el 2020 amb uns números molt positius.
La Fundació privada Hàbitat Solidari està governada per un patronat que presideix l’alcaldessa de Calella. Sitjà ha mantingut el càrrec de director, que ja ostentava des del 2011, però des de l’any passat percep una remuneració. De fet,  també aprofitat per respondre a les declaracions del cap de l’oposició Xavier Ponsdomènech, qui es mostrava disconforme amb què un exregidor, sigui ara el director de la Fundació amb un càrrec remunerat.

Jo crec que amb aquests comentaris hi ha un component de la funció política d’oposició. Nosaltres no som una entitat política, som una entitat social del tercer sector que col·laborem amb l’administració. Jo ja no estic en el panorama polític. Vull mititzar que jo sóc director des del 2011 el que he passat a ser és remunerat. Els estatuts del patronat deien que el director no era remunerat perquè en cobrar d’un càrrec públic es feia incompatible i que un cop deixes el càrrec passaria a cobrar.

L’Ajuntament de Calella subvenciona amb 30.000 euros anuals la Fundació privada Hàbitat Solidari, que té la seu dins les instal·lacions de l’Oficina Local d’Habitatge de la plaça Vicenç Ferrer.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.