La direcció de la Corporació reconeix que l’Hospital de Calella necessita una ampliació superior als 2.800 metres quadrats

El director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Lluís Franch, ha valorat l’oferta del Govern municipal de cedir els 2.800 metres quadrats de dret a vol resultants del projecte de l’Aldi per resoldre el dèficit d’espai de l’Hospital de Calella. En declaracions al programa La ciutat, Franch ha assenyalat que la decisió sobre com i on es farà l’ampliació del centre recau en el CatSalut i ha dit que aquesta és una de les diverses possibilitats que hi ha sobre la taula. No la descarta però reconeix que les necessitats d’espai són més grans i que, en tot cas, seria complementària.

Lluís Franch ha explicat que ara per ara s’està fent el treball d’anàlisi de les necessitats d’espai de l’Hospital de Calella -que és on la Corporació hi intervé- i que els resultats es presentaran de forma “imminent”. El director gerent ha dit que hi ha diverses opcions de creixement, entre les quals la que proposa el Govern municipal.

Suposant que s’arribi a un acord sobre aquests metres no serà tota la solució perquè necessitem més metres (…) En tot cas, això dependrà del CatSalut que té experts en com s’han d’ampliar o reformar i ho estan estudiant. I s’haurà de negociar amb l’Ajuntament si fa l’oferta, que és molt d’agrair. Si la solució passés per aquesta i altres metres, o tot junt en un altre lloc, ja es veurà.

Segons Franch, en cas que el CatSalut accepti construir sobre l’edifici privat que es projecta als terrenys de l’aparcament Hospital 2 no s’hi podria traslladar serveis assistencials, però sí d’administració i gestió. També s’ha referit a d’altres espais de creixement com l’aparcament que hi ha just davant d’Urgències o la reservada per als treballadors, darrera de Can Saleta. Els dos són propietat de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva.

Amb tot, ha exposat que es treballa amb la idea de buscar mecanismes que permetin millorar les condicions del servei mentre no arriba la solució definitiva.

De les opcions que s’estan mirant s’està avançant en cap a les que seran més ràpides. Ara, l’ampliació d’un hospital tardarà uns anys, esclar! (…) La nostra feina té dos moments: buscar la solució definitiva i mentrestant buscar dins l’hospital què s’ha de fer per aguantar bé aquest termini.

Al marge de resoldre els problemes estructurals de l’Hospital de Calella, des de la Corporació es treballa amb dos altres objectius: revertir la situació econòmica que s’arrossega dels últims anys i la recerca de professionals especialistes. Aquesta última, un maldecap que afecta a tot el sistema de salut català i també estatal.

A tot això, Franch ha assegurat que la seva direcció està compromesa amb la millora de les relacions amb els professionals i generar un bon clima de treball.

Està sent una prioritat crear tots els mecanismes, convocar reunions periòdiques amb comandaments, equips de serveis i comitè d’empresa, i vetllar perquè la gent senti -dins de les dificultats que podem tenir- que l’esperit de la direcció és reconèixer i que se l’escolta. Perquè qui més entén el que passa en un hospital són els professionals.

Quant a les llistes d’espera, el director gerent de la Corporació ha informat que a nivell quirúrgic s’està per sota de la mitjana catalana però que és de més dies per a les proves diagnòstiques. Aquí no s’hi compten les peticions fetes per la via d’urgència.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.