La Diputació de Barcelona subvenciona els serveis de platja de Calella

Calella i altres 24 poblacions de la costa barcelonina – excepte la capital – s’han inclòs a la campanya de platges de la Diputació de Barcelona, que destina 1,3 milions d’euros a finançar els serveis de salvament i socorrisme, megafonia, retolació i abalisament. La partida local ascendeix a 55.600 euros, tal com han confirmat fonts de l’organisme supramunicipal, que expliquen que la dotació s’estableix en funció de paràmetres com la dimensió de la platja o les hores de prestació dels serveis. A més del suport econòmic, també s’ofereix material d’informació i prevenció de riscos per a la salut, com ara ventalls amb consells, polseres identificatives per a nens i contes infantils per afavorir la conscienciació.

Tots els serveis de platja estan funcionant a ple rendiment, un cop enllestit l’abalisament del litoral calellenc. És un dels que subvenciona la Diputació de Barcelona a través de la campanya de platges que ha presentat a Mataró, amb un increment de prop del 60% respecte l’import concedit l’estiu passat fins arribar als 1.358.000 euros, que es repartiran entre 25 poblacions costaneres amb l’objectiu de vetllar per la salut dels usuaris.

Els diners també es poden destinar a cobrir les despeses de megafonia, retolació o el servei de vigilància, socorrisme i salvament, que ha experimentat una pujada de preus significativa en els últims anys. Així ho ha indicat el diputat de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, Josep-Ramon Mut.

La campanya de platges de la Diputació de Barcelona cobreix 61,5 quilòmetres de platja entre el Garraf i el Maresme. L’any passat, va permetre finançar prop de 225.000 hores de salvament i socorrisme.

A més del suport econòmic, la Diputació de Barcelona distribueix als 25 municipis costaners material d’informació i prevenció de riscos per a la salut, incloent-hi materials que els ciutadans poden sol·licitar gratuïtament: 14.500 ventalls amb consells, 15.000 polseres identificatives per a nens (més del doble que el 2023), i 4.800 contes infantils per afavorir la conscienciació dels més petits. La idea és posicionar les platges com a espais de salut.

Les dutxes i rentapeus continuen tancats

Tancar les dutxes i rentapeus de la platja va estalviar 4,5 milions de litres d’aigua, l’estiu passat, quan era una mesura discrecional de les poblacions costaneres. A Calella, la temporada de bany 2024 ha arrencat mantenint la mesura, que va ser controvertida a ulls del sector turístic però que el govern de la Generalitat de Catalunya ha acabat incorporant al llistat de restriccions que es contemplen en la fase d’emergència per sequera.

Ara bé, el consell executiu en funcions reunit aquest matí ha pres la decisió que tota la conca del sistema Ter-Llobregat passi a la fase d’alerta i es rebaixin les prohibicions. Aquesta no s’hi contempla. L’executiu local té previst reunir-se per avaluar el nou escenari que s’obre a les portes de l’estiu per si cal revertir alguna mesura. Pel que fa als punts d’aigua de la platja, fonts municipals indiquen a Ràdio Calella TV que ara per ara no es contempla obrir-les, però que s’anirà avaluant la situació de forma periòdica durant els mesos d’estiu.

Sigui com sigui, la prioritat de l’Ajuntament de Calella és treballar en la línia de la regeneració i d’avançar cap a un model de cicle integral de l’aigua per garantir que la ciutat està preparada per afrontar episodis d’extrema sequera.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.