La Diputació de Barcelona destinarà 35,9 milions d’euros del pressupost del 2021 al Pla de Xoc contra la crisi del coronavirus

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, en la presentació del pressupost del 2021

Ampli acord en el sí de la Diputació de Barcelona per aprovar el pressupost de la institució per a l’any 2021, que ha augmentat un 4% i arriba als 1.000 milions d’euros. La proposta de comptes es va aprovar a finals de la setmana passada amb els vots a favor dels partits del Govern (PSC i JxCat), En Comú Guanyem, PP i Tots per Terrassa; i l’abstenció d’Esquerra i Cs. El 80% va destinat directament als ciutadans i ajuntaments i té com a objectiu la reconstrucció social i la reactivació econòmica davant la crisi provocada per la Covid-19. En aquest sentit, 35,9 milions d’euros aniran destinats a recursos extraordinaris per ajudar els sectors més afectats per la crisi, com són els àmbits relacionats amb l’ocupació, el benestar comunitari, la cultura, l’educació i l’esport.

El ple de la Diputació de Barcelona ha donat llum verda a un marc pressupostari d’1.008.041.135 euros per l’any 2021, que representa un augment del 4% respecte el pressupost inicial d’aquest 2020. Inclou l’aplicació d’una partida addicional de més de 40 milions d’euros provinent del romanent líquid de tresoreria.

A més dels 35,9 milions d’euros destinats al Pla de Xoc per la Covid, altres 23 milions d’euros aniran a reforçar les polítiques per a la cohesió social i el benestar de les persones. D’altra banda, la corporació destinarà 80 milions d’euros al Programa General d’Inversions que té per objectiu reforçar les noves inversions locals, així com el seu manteniment i reposició. Finalment, la tercera branca inclou els programes específics, com són el Pla d’Ocupació i el Pla de Garantia de Benestar, dotats amb 12 milions d’euros cadascun.

En aquesta línia, la Diputació de Barcelona mobilitzarà 211 milions d’euros per reforçar el suport financer i tributari dels governs locals, canalitzats principalment a través de l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) i els crèdits que es concedeixen a ajuntaments i consells comarcals. A més, es destinen 9,9 milions d’euros a consolidar i augmentar els serveis que la Diputació ofereix als ajuntaments, com són la gestió del padró, de nòmines o de comptabilitat.

Així mateix, la corporació destinarà 14,8 milions d’euros per acabar de finançar els compromisos relacionats amb la Xarxa de Governs Locals del mandat anterior; a més de consolidar la Xarxa de Biblioteques Municipals (43,3 milions), la d’Espais Naturals i prevenció d’incendis (34,8 milions) i la xarxa local de carreteres (61,8 milions), incloent-hi una partida de 8,6 milions al projecte Smart Road.

Per primera vegada tots els programes de la Diputació s’inclouen dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) promoguts per les Nacions Unides. A més, la corporació invertirà 1,5 milions d’euros al desplegament de les polítiques de participació i als reptes globals de l’Agenda 2030 de la mà del món local.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.