La DGAIA ofereix a Calella continuar sent municipi d’acollida per a joves menors no acompanyats

Davant l’imminent tancament del centre d’emergència de l’hotel Marisol, que des de finals de maig acull un grup de menors estrangers no acompanyats, la DGAIA ha plantejat en una reunió amb totes les forces polítiques municipals que s’habilitin com a màxim dos habitatges perquè l’ocupin joves que hagin demostrat la seva voluntat d’integració. En acabar la reunió l’alcaldessa Montserrat Candini va refermar l’aposta de Calella per ser ciutat acollidora.

La secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat de Catalunya es va reunir ahir a Calella amb l’alcaldessa, membres del Govern Municipal i de la resta de forces polítiques per comunicar el tancament definitiu del centre d’emergència provisional d’acollida per a menors estrangers no acompanyats. Georgina Oliva també va plantejar als polítics locals la intenció del govern català d’obrir a la ciutat d’un altre dispositiu residencial però per a grups més reduïts.

Vam dir des del seu inici, que aquest centre era provisional, i que per tant acabarem de fer aquest tancament, que ja l’hem començat a fer. I ara estem treballant en possibles noves obertures, en aquest cas doncs ha dispositius diferents. No serien centres grans, ni centres d’emergència, sinó que serien pisos de poques places i enfocat cap a la inclusió i integració social i laboral.

La creació d’aquestes residències forma part de l’estratègia que el Departament de Treball, Afers Socials i Família està impulsant arreu del territori.

En acabar la reunió, l’alcaldessa Candini va remarcar en declaracions a Ràdio Calella TV la diferència que suposarà tenir el pis d’acollida, on com a màxim hi poden viure 8 joves.

No és el mateix tenir un centre d’emergència, que poder tenir un pis o dos pisos, ja es veuria, que a tot estirar acolliria a 8 joves, que han demostrat la seva integració i que per tant poden tenir un projecte de vida. Tota societat integradora, cívica, i humana, es mereix poder donar aquesta resposta.

De fet, Candini va reiterar el compromís humanitari de Calella, demostrat en els últims mesos, tot i reconèixer que els esdeveniments viscuts han sobrepassat la capacitat de gestió i resposta del municipi, com també de la Generalitat de Catalunya.

Estaven davant d’uns fets que sobrepassaven tant a la Generalitat com a l’Ajuntament i per tant tots plegats hem après d’aquestes circumstàncies. També, quedaríem molt lluny del compromís humanitari, si pensem que realment hi ha aquest problema i després com a ciutat ens quedem plegats de braços sense poder posar una petita llavor.

A la reunió d’ahir a l’Ajuntament de Calella hi van acudir representants de totes les forces polítiques municipals. L’alcaldessa i el portaveu del Govern Municipal, a més del tinent d’Alcaldia responsable de Política Social; els regidors Xavier Ponsdomènech i Míriam Sellés, d’ERC; Anna Giménez, de Calella en Comú; Núria Freixas, de la CUP; i Guillermo Gomís, de Cs.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Maria ha dit:

    Está muy bien ayudar pero hay que tener
    recursos suficientes para hacerlo bien.Llevo más de 20 años veraneando en Calella y este verano ha sido el primero que he visto como dos chicos magrebíes vendían droga en la playa a un grupo de extranjeros.me dió miedo por su actitud desafiante cuando se dieron cuenta que yo les había visto.Me gustaría poder seguir llendo a Calella con mis hijos tranquilamente como hasta ahora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.