La CUP eleva al ple la demanda d’incrementar les places d’escola bressol municipal

El debat sobre si Calella ha de garantir més places d’escola bressol municipal – i pot fer-ho i assumir-ho – arribarà aquest dijous al ple. La CUP, a l’oposició, ha registrat una moció que recull en sí la demanda d’una mare de família que s’ha quedat sense plaça per a la seva filla i ha hagut de recórrer als serveis d’un centre privat, amb la despesa afegida que això suposa. És Tanit Montfort, que justament va iniciar una campanya de recollida de signatures en suport a la seva petició perquè s’incrementi l’oferta actual.

En declaracions a Ràdio Calella TV, la mare afectada ha explicat que el govern va argumentar-li que El Carrilet està al límit de la seva capacitat i que no es poden ampliar les ràtios – que venen determinades pel Departament d’Educació – per atendre tota la demanda. Actualment, l’escola bressol municipal compta amb 107 places distribuïdes en tres línies.

Conscient d’això, Tanit Montfort voldria aconseguir el compromís de l’executiu de Junts i el PSC d’estudiar les possibilitats i ampliar les instal·lacions perquè es pugui donar atenció a més infants. Ja sigui al costat de l’edifici Costa i Fornaguera o en un altre emplaçament. Diu que la situació de les 40 famílies que s’han trobat sense places no és puntual i es pot repetir en un furut.

Sé que la meva filla no anirà a l’escola bressol pública aquest any, però vull que el següent en tingui la possibilitat. O qualsevol persona que vulgui escolaritzar a la pública. Que l’Ajuntament es comprometi a donar-li resposta, que ho estudiïn de forma seriosa, perquè no és una situació extraordinària.

Igualment, la mare segueix qüestionant que tinguin prioritat les famílies en què els seus membres treballen. En concret, que “es trobin en situació laboral activa”. És un barem que aplica Calella per a l’atorgament de les places d’escola bressol municipal, segons sempre s’ha defensat, per facilitar la conciliació laboral i familiar. Montfort hi discrepa:

Entenc que si els dos progenitors treballen, per conciliar, poden tenir més puntuació. Però no crec que hagi de ser prioritari, sinó que hauria de ser un barem de desemptat. No se saben les casuístiques per les quals un dels progenitors no està treballant, pot ser que treballi per temporada, que s’hagi quedat sense feina o comenci en dos mesos… El barem de la feina és molt relatiu. Tenir un contracte fixe no t’assegura feina per tota la vida, poden passar mil coses.

Aquest passat estiu, Esquerra Republicana es va pronunciar en la mateixa línia, sol·licitant públicament la supressió d’aquest barem que es va introduir en mandat de l’alcaldessa Candini i s’ha mantingut des d’aleshores.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.