La CUP denuncia dèficits en matèria d’educació que són de competència municipal

Coincidint amb l’inici del curs escolar, la CUP denuncia dèficits en matèria d’educació a Calella que també són de competència municipal, com la falta d’inversió en el manteniment de les escoles públiques o del nombre places d’escola bressol a El Carrilet per una qüestió d’espai. Més enllà d’això, el partit també reclama que l’Ajuntament impulsi una oferta d’activitats extraescolars amb preus als que puguin accedir totes les famílies calellenques. I no s’oblida de la problemàtica de la segregació a Calella, que les xifres oficials confirmen, i que la CUP considera s’ha agreujat amb el tancament d’un grup de l’Escola La Minerva. Tot i reconèixer que es tracta d’una decisió presa i argumentada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, lamenten desconèixer quines gestions s’han fet des del govern municipal per revertir-ho o garantir que es podrà recuperar de cara al curs vinent.

La CUP reclama que l’educació, com a instrument bàsic per garantir l’equitat en la infància i l’adolescència, passi a ser una prioritat política a Calella, cosa que Albert Comas denuncia que no està passant ara.

Es dona una gran injecció econòmica per a grans esdeveniments, podem parlar dels 150.000 euros per a l’IM, els 50.000 euros per a les JIF o els 75.000 euros per a l’Oktoberfest, i després ens trobem amb serveis bàsics com l’educació en què no hi ha la inversió pressupostària l’adequada.

Coincidint amb l’inici del curs escolar 2024-2025, la CUP ha compartit l’anàlisi que el partit fa de la situació actual de l’educació a Calella, posant de relleu deficiències que són competència i responsabilitat directa tant del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com de l’Ajuntament de Calella, que s’encarrega del manteniment de les instal·lacions dels centres públics: l’escola bressol El Carrilet, i El Far i La Minerva. És en aquest últim on la CUP reclama mesures urgents per corregir situacions greus de falta d’inversió.

Si passeges per l’escola veuràs l’estat de degradació dels lavabos d’infantil, hi hauria d’haver cobertures als patis, i també tenen problemes amb el cablejat elèctric, etc. Vam demanar més inversió en els anteriors pressupostos, però no se’ns va escoltar.

Per la CUP, els 16.000 euros que es destinen anualment del pressupost municipal per al manteniment de les escoles es queden curts, sobretot a La Minerva, que es va construir fa dues dècades.

En relació a la segregació escolar a Calella, amb un índex que se situa molt per sobre de la mitjana catalana, segons dades oficials, la CUP exposa que s’ha agreujat per la decisió del Departament d’Educació de tancar un grup d’I3 de La Minerva i acceptar la proposta de l’Escola Pia per obrir una nova línia concertada. Comas fa notar que els vots en contra dels partits del Govern, Junts i PSC, va fer tombat la moció dels comuns per demanar a la Generalitat de Catalunya revertir les condicions actuals i garantir la igualtat d’oportunitats a Calella en matèria d’educació.

A tot això, i sobre el compromís de treballar per ampliar l’oferta d’educació pública de 0 a 3 anys, el portaveu municipals dels cupaires explica en quin punt es troba actualment:

En la seva diagnosi sobre la situació de l’educació a Calella, la CUP també hi inclou la necessitat d’una oferta pública d’activitats extraescolars que no penalitzi les famílies calellenques per motius socioeconòmics. Aposta per crear una programació d’activitats artístiques de dansa, teatre i música, aprofitant també els recursos que funcionen a La Fàbrica. Directament, es posicionen en favor d’iniciar el procés de municipalització de l’escola de música, seguint l’exemple de poblacions del voltant.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.