La coca de llardons s’imposa entre les més demanades per Dijous Gras
El dolç no pot faltar a la taula en una celebració tan tradicional com el Dijous Gras o Dijous Llarder, data que marca l’inici de les festes del Carnestoltes, amb dies disbauxa i excessos amb plats greixosos. Són típiques les coques de llardons, fetes a base d’ous, sucre, farina i pinyons. De fet, són les més demanades a les pastisseries de Calella, que no obstant això elaboren altres varietats perquè tothom es pugui emportar a casa la que més li agrada.
Els llardons són l’ingredient destacat de les coques que més sortida tenen a les pastisseries de Calella. Són trossos de sagí de porc fregits, amb una textura cruixent, que s’incorpora a la pasta de full o la massa de briox.
Des de la Pastisseria Ramírez i la Dolceria Carmela expliquen que són les més venudes, tot i que fan d’altres elaboracions per atendre els gustos de tots els clients.
? Georgina Ramírez, Pastisseria Ramírez:
? Dolors Escamilla, Dolceria Carmela:
Les coques de llardons solen anar acompanyades de vi dolç, moscatell, malvasia o cava. A les pastisseries de Calella, avui es preparen per un dia de molta feina venent els dolços a peça o també per talls, una opció que permet provar totes les varietats que es fan.