Junts Calella acudeix a la rebuda de Carles Puigdemont, desaparegut i en cerca i captura

Carles Puigdemont, el 130è president de la Generalitat de Catalunya, s’ha convertit en el gran protagonista de la sessió d’investidura al Parlament de Catalunya, tot i que no ha arribat a entrar a la cambra on avui es proclamarà el candidat Salvador Illa amb els suports del PSC, ERC i Comuns. Puigdemont ha complert la paraula de retornar de l’exili i al matí ha estat rebut per milers de persones a Arc de Triomf, entre les quals una representació de Junts Calella amb el portaveu del grup municipal, Josep Grima. Davant dels concentrats, ha dirigit unes paraules que ara prenen un significat especial: “No sé quan ens tornarem a veure”. Efectivament, just en baixar de l’escenari ha desaparegut i tot apunta que hauria tornat a marxar abans de ser detingut pels Mossos d’Esquadra complint l’ordre de detenció que pesa sobre ell per l’organització del referèndum d’Independència de l’1-O. Ara mateix hi ha controls a les carreteres, punts fronterers i vies que connecten les comarques de Barcelona i Girona. Operació Gàbia per capturar Puigdemont el dia que Catalunya investirà Salvador Illa com a president de la Generalitat de Catalunya.

Aparició fugaç de Carles Puigdemont, que ha tornat a trepitjar el Principat de Catalunya després de set anys a l’exili. Va prometre que seria aquí pel ple d’investidura i ha complert la seva paraula, tot i que no ha arribat a entrar al Parlament per ocupar el seu escó. S’ha adreçat a l’escenari preparat al Passeig Lluís Companys, a Arc de Triomf, on milers de persones l’han anat a rebre. Des d’allà ha dirigit unes paraules que ara prenen un significat especial, potser avançant el que faria uns minuts després. Això sí, abans, ha instat a no renunciar al dret a l’autodeterminació de Catalunya, un exercici que l’ha portat a ser perseguit per la justícia, que avui mateix ha confirmat la seva ordre de detenció.

No ens deixem entabanar ni confondre: ni és, ni era ni serà mai un delicte fer un referèndum ni obeir el mandat del Parlament de Catalunya. No sé quan ens tornarem a veure, amics i amigues, però passi el que passi, que quan ens tornem a veure, puguem tornar a cridar junts i ben fort: Visca Catalunya lliure!

El moviment de Puigdemont de deixar-se veure, flanquejat pels membres de la direcció de Junts, i desaparèixer poc després, ha descol·locat tothom, fins i tot als cossos de seguretat, que immediatament han activat l’Operació Gàbia per a detenir-lo. S’han muntat controls de trànsit als punts fronterers i a les vies de comunicació entre les comarques de Barcelona i Girona. Els dirigents de Junts guarden silenci a l’espera del que pugui succeir en els pròxims minuts i hores.

Tot plegat, mentre el candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, que avui s’ha presentat a la cambra catalana sabent-se guanyador de la votació gràcies als suports dels diputats del PSC, ERC i Comuns, ha pronunciat un discurs d’investidura en què ha defensat l’aplicació de la Llei d’amnistia perquè “Catalunya pugui mirar endavant” i ha traçat els principals objectius i compromisos per a la pròxima legislatura.

Com a president de la Generalitat buscaré sempre allò que ens uneix i servir. Cal recuperar la voluntat i la vocació de servei públic de la Generalitat de Catalunya com a administració de tots i totes i per a tots i totes. Posar els serveis públics al capdavant de l’acció de govern, serveis públics per generar prosperitat, cohesionar socialment i territorialment el país, per garantir igualtat d’oportunitats, drets i deures.

La sessió d’investidura es reprendrà amb la intervenció de tots els grups parlamentaris, per ordre de més a menys representació, amb una durada màxima de 30 minuts. El candidat Illa els respondrà a tots individualment. Els grups tenen dret a una rèplica i una contrarèplica. Quan acabi el debat començarà la votació, que serà pública per crida i hauran d’anunciar el sentit de vot en veu alta. En la primera votació, es necessita el vot favorable de la majoria dels diputats, és a dir, un total de 68, que són els que Salvador Illa té garantits amb el suport de PSC, ERC i Comuns.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.