Joventut manté els seus participatius i hi destina 10.000 euros
Aquest mes de gener s’obrirà la convocatòria per rebre propostes d’activitats per al pressupost participatiu de Joventut, que manté la iniciativa i hi destina una partida de 10.000 euros, inclosa en el capítol de despeses dels comptes municipals. Es poden presentar entre el 8 i el 22 de gener de forma presencials als punts habilitats (Espai Jove, OAC biblioteca municipal o centres educatius de secundària) o telemàtica, emplenant el formulari que estarà disponible al portal web municipal. Caldrà tenir entre 15 i 30 anys i estar empadronat a Calella.
Les propostes d’activitats han d’estar relacionades amb alguna d’aquests àmbits temàtics:
– Treball i ocupació: propostes sobre economia i treball encaminades a complementar els serveis i recursos adreçats a joves que ja ofereix l’Ajuntament. Poden ser propostes dirigides a millorar les oportunitats o competències sociolaborals de les persones joves, propostes que plantegin alternatives a l’actual model econòmic, etc. o
– Habitatge: propostes sobre alternatives d’accés i tinença de l’habitatge que afavoreixen el procés d’emancipació personal i col·lectiu dels i les joves que són importants de donar a conèixer
– Formació i educació: propostes adreçades a millorar els coneixements, les capacitats socioeducatives i les competències transversals de les persones joves, tant a nivell d’educació formal, no formal, com informal.
– Oci, lleure i cultura: les propostes encaminades a aquest àmbit han de ser activitats lúdiques, esportives i culturals que donin resposta als interessos, inquietuds i aficions del i les joves amb l’objectiu de crear un espai comú de trobada.
– Mobilitat: dins d’aquest àmbit es poden diferenciar dues línies sobre les quals es poden presentar propostes. D’una banda, propostes encaminades al foment del transport públic i, d’altra banda, propostes sobre mobilitat internacional, ja sigui per treball, formació, voluntariat, estades, etc.
– Salut: propostes per a millorar la salut i la informació sobre salut dels i de les joves; així com propostes sobre la millora de la salut ambiental de Calella (ecologisme, reciclatge, soroll, etc.)
– Altres: totes aquelles propostes que no encaixin en cap dels àmbits anteriors.
Segons les bases reguladores de la convocatòria, les activitats proposades hauran de ser viables econòmicament, legals i amb un cost que no superi els 4.000 euros. Per saber tots els criteris que regeixen aquests pressupostos i poder fer una proposta, clica aquí.
Els dies 22 i 25 de gener, l’equip de l’Espai Jove realitzarà unes sessions de treball per ajudar a concretar la proposta i emplenar les butlletes de participació. L’endemà 26 de gener tindrà lloc l’assemblea jove de discussió i votació de les propostes, quan els impulsors podran fer-ne la defensa.