Jordi Coll, nou president de l’ATSOC
Jordi Coll, qui fins ara era el vicepresident passa a encapçalar l’Associació de Teatre Solidari de Calella. Al seu torn, Santi Basart deixa el càrrec de secretari per assumir la vicepresidència. En una assemblea extraordinària, l’entitat ha fet els canvis necessaris en la junta després de la mort de Ramon de Calasanz, president i fundador de l’entitat, el passat mes de maig.
Coll ja havia assumit la presidència en funcions. En una entrevista a l’Info Vespre, Santi Basart ha explicat que també han entrat a formar part Josep Grima i Pau Noheras com a vocals.
El Jordi ja era el vicepresident, va passar a president. Jo era secretari, vaig passar a vicepresident i una vocal que teníem fins ara ha passat al càrrec de secretària. Només hem mogut les peces mínimes imprescindibles per cobrir tots els llocs de junta i a més també per aprofitar la voluntat de dos companys que ja col·laboraven molt activament amb l’ATSOC, que són en Josep Grima i en Pau Noheras. En Pau ja és director de l’obra Jekyll i Hyde que s’està fent i en Josep Grima sempre ha vingut col·laborant amb nosaltres molt activament i tenien voluntat d’entrar a la junta. També vam aprofitar l’avinentesa d’aquesta junta extraordinària per fer-los entrar com a vocals.
Jordi Coll ha assegurat que ha estat difícil d’ençà de la mort de Calasanz i ha expressat la seva voluntat de continuar amb la tasca de l’expresident, de qui afirma era l’ànima de l’associació.
La veritat és que no ha sigut fàcil. Perdre una persona de la vàlua d’en Ramon, i amb l’estima que li teníem tots, ens va causar un impacte i en primer terme va ser un shock per tothom. Però també teníem clara una cosa des del principi i és que havíem de seguir endavant. Aquest projecte l’havia iniciat ell amb bona mesura, juntament amb altres, però ell era l’ànima d’aquesta associació. Tenia uns projectes en marxa i l’única cosa que podíem fer era tirar endavant per honrar la seva memòria i per tota la gent que hi ha a l’associació, perquè s’ho mereixen.
Tot i que estava previst que aquest any representessin dues obres, la complexitat de doblar els esforços per una entitat amateur ha fet que decideixin centrar-se en una. «El descobriment de la Irena» serà, per tant, el musical que representaran l’any vinent. També com a homenatge a Ramon de Calasanz. És la primera obra amb guió elaborat íntegrament per l’ATSOC.
Aquest any, a principi d’any havíem plantejat fer dos musicals. El Jekyll i Hyde és una obra més dramàtica, més encarada a un públic adult i formada per adults. Volíem abordar una altra obra, de producció pròpia en aquest cas, que va més encarada a un públic familiar, també té presència de nens i el que hem vist és que això és molt difícil amb una estructura com la nostra, que som amateurs, que hi posem bàsicament molt bona voluntat, i dues obres en un any encara és un repte massa complex. Al final hem decidit focalitzar-nos amb la que teníem més avançada en el moment que vam prendre la decisió, que és el Jekyll i Hyde, i deixem la Irena per l’any que ve.
Actualment es troben immersos en els assajos de «Dr. Jekyll i Mr. Hyde», dels quals assegura que avancen a bon ritme. Coll ha informat que hi haurà quatre representacions durant el mes de desembre.
La bona notícia és que van bé. Ens queda poca feina? No, tot el contrari, ens queda moltíssima feina, però els assajos estan anant al ritme que ens agrada. No és mai fàcil, però hi arribarem, n’estem confiats. Al voltant d’això organitzem la resta, que és fer publicitat. Aprofito per dir que l’obra la volem representar els dies 5, 7, 8 i 9 de desembre. Tenim quatre representacions, són poques després de tanta feina però seran molt interessants.
Com cada any, els diners recaptats gràcies a les entrades de la funció aniran destinats a La Marató de TV3 i a altres causes solidàries.
A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra al president de l’ATSOC, Jordi Coll, i al vicepresident, Santi Basart.