Inicien una petició als Països Baixos per mediar en el conflicte català
La catalana-holandesa, Laura Prat, amb orígens calellencs, ha iniciat una petició al Parlament dels Països Baixos on es demana que s’involucrin amb el conflicte entre Catalunya i Espanya. De moment ja han firmat 27.000 persones.
Prat ha engegat el web Spanje on s’explica a tots els holandesos el que succeeix a Catalunya. A l’escrit de petició s’informa que polítics catalans estan en situació de presó preventiva fa més d’un any tot i “la insistència d’Amnistia Internacional pel seu alliberament immediat” i, per tant, critiquen que el govern holandès consideri la situació de Catalunya “un conflicte intern espanyol”.
En una entrevista a l’Info Vespre Laura Prat, impulsora d’aquesta iniciativa, va assegurar que ella no és independentista i que ho fa per una qüestió de democràcia.
Això és pels catalans que viuen a Catalunya. Que poden decidir el que vulguin. Però jo sí que crec que la democràcia no només és per als catalans és per a tots. És la llibertat d’expressar-se, la llibertat d’opinió, de manifestar-se. No és normal que s’empresoni gent per la seva opinió política. Estem a 2019 i tenim gent a la presó durant un any. Per què? Per res, per tenir una opinió diferent de la del govern espanyol.
En l’entrevista a Ràdio Calella Televisió Prat va explicar que va voler involucrar-se en el conflicte català després de veure les imatges de la violència policial de l’1 d’octubre.
Estava mirant tot al Twitter, escoltant la ràdio, i em van arribar les imatges de la policia donant cops a gent innocent, gent pacifica. I em vaig espantar tant que vaig dir això no pot ser. I al meu país no hi havia cap reacció. I no pot ser que en un estat de la unió europea, un govern faci això, no pot ser. Hem de canviar les coses.
Prat també va assegurar que darrere la iniciativa només hi ha ciutadans holandesos i que cap partit català o entitat estan involucrats. Però, sí que va voler destacar que ha parlat amb Carles Puigdemont, qui va fer-se ressò d’aquesta iniciativa assegurant a Twitter, que “ajudarà molt en l’estratègia de la internacionalització”.
De moment ja han aconseguit 27.494 firmes, però la seva meta són les 400.000 firmes per superar, la que fins ara ha estat, la recollida de firmes més gran d’Holanda. Laura Prat va recordar que la petició la poden firmar tots els ciutadans de la Unió Europea.
A continuació pots recuperar l’entrevista íntegra: