ICV presenta una moció per demanar una clarificació sobre els criteris d’empadronament

Imatge d'arxiu

El Grup Municipal d’ICV portarà a debat plenari les discrepàncies que manté amb el Govern del PdeCAT i PSC sobre els criteris d’empadronament a Calella. En la moció que ha inclòs en l’ordre del dia de la sessió que tindrà lloc dilluns 3 d’abril es demana un dictàmen dels Serveis Jurídics municipals sobre la interpretació que es fa de la normativa en casos d’ocupació. La qüestió arrenca de la denúncia feta per un ciutadà a qui l’Ajuntament de Calella li ha denegat l’empadronament al domicili que ocupa des de l’estiu passat.

Cada dimarts, en Mohammed es concentra a la plaça de l’Ajuntament per denunciar que no se li concedeix l’empadronament a Calella. L’acompanyen membres de la plataforma PAH-Stop Deshaucios, i ICV dóna suport a la seva petició. Tant és així, que el partit ecosocialista portarà a debat plenari una moció en què demana que es clarifiquin els criteris tècnics i jurídics per donar d’alta en el registre a un ciutadà.

El regidor portaveu Sebastián Tejada basa el seu argumentari en una resolució de l’Institut Nacional d’Estadística que, amb data de 30 de gener del 2015, explicita que “la inscripció padronal és completament independent a les controvèrsies jurídico-privades sobre la titularitat de l’habitatge”.

“El que hi ha en el fons de la qüestió és una diferència d’interpretació de la normativa amb el consistori. Nosaltres ens atenem a la interpretació i les instruccions que dóna l’INE i que diu que l’Ajuntament no ha d’entrar en cap controvèrsia jurídico-privada respecte la persona que demana l’empadronament i el propietari de l’habitatge on viu”, exposa Tejada.

Tejada ha recordat que l’empadronament és un tràmit administratiu que permet fer efectius drets de la ciutadania com són l’accés a la xarxa de salut pública mitjançant la targeta sanitària, la matriculació escolar o el vot. Reprova que el Govern Municipal mantingui una posició restrictiva en aquest assumpte i es pregunta si això afecta només a persones que ocupen habitatges. “És una restricció greu dels drets de les persones, en aquest cas una persona que ocupa i no se n’amaga, però potser també ha arribat algú que diu que no té domicili fixe o dorm al cel ras. És intolerable que l’Ajuntament es negui a donar-lo”, ha afegit el portaveu ecosocialista.

És per això que ICV-EUiA, a través de la moció, demana que els Serveis Jurídics Municipals clarifiqui quins són els criteris que prevalen a Calella i si aquests poden ser susceptibles a diferents interpretacions.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al regidor-portaveu del GM d’ICV, Sebastián Tejada, a l’Info Migdia.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.