Guix avala el nomenament de Lluís Franch: “Coneix molt bé el funcionament del sistema públic de salut”

Imatge d'arxiu

El president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Joan Guix, va proposar el nomenament del nou director gerent de l’ens, aprovat per la majoria dels membres de la junta del Consell Rector, divendres passat. Lluís Franch ha assumit el càrrec amb el repte de respondre als tres principals objectius que s’ha fixat la nova presidència: tenir capacitat d’atracció i retenció dels professionals, recuperar la confiança de la població i aconseguir la sostenibilitat econòmica en un moment “difícil i complex”. En declaracions a Ràdio Calella TV, Guix ha garantit que Franch té el perfil idoni per liderar aquest procés.

Assegura que el nou director gerent, per la seva trajectòria professional, coneix molt bé el sistema públic de salut, la qual cosa és clau en un moment en què la Corporació de Salut del Maresme i la Selva té el repte de treballar de la mà dels ajuntaments i en consonància amb l’estratègia global del CatSalut.

Té una llarga trajectòria en el sistema sanitari públic i això és important a l’hora de tenir consciència que formem part d’una xarxa pública. En el moment actual ell desenvolupava el càrrec de gerent territorial de la Regió Metropolitana Nord de Barcelona, parlem d’una població d’1,5 milions de persones.

En declaracions a Ràdio Calella TV, el president de l’organisme ha reconegut la feina feta per Iñaki Garcia Bernis, que ha estat en el càrrec durant gairebé dos anys. “No podem fer cap esmena a la seva gestió”, ha dit Guix. No obstant això, exposa que el moment actual requereix d’uns enfocaments diferents per fer front a la situació d’infrafinançament de la Corporació com del conjunt del sistema sanitari català. Ho atribueix al dèficit fiscal català.

És un fet claríssim que sobretot el sistema sanitari català està extremadament infrafinançat i no per culpa dels pressupostos de la Generalitat, que dediquen el 40% a Salut (…) No som ni Euskadi ni Navarra que recapten els impostos, es queden el que els corresponen, i la resta ho envien a l’Estat. Aquí és l’Estat qui recapta els impostos i ens envia a Catalunya la part que consideren, que és inferior a la que aportem i a la que necessitaríem.

Amb tot, no amaga que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona l’Hospital i el CAP de Calella, pateix les conseqüències de la falta d’inversió en equipaments i estructura. Guix expressa el seu compromís i el de Salut a posar-hi solució. Aposta perquè sigui global i definitiva, no amb pedaços. I fa aquest símil.

Parteixo d’un concepte força gràfic: la Corporació és una persona que està malalta, que pateix hemorràgies importants i que la solució no és només fer-li transfusions de sang sinó que s’ha de tallar l’hemorràgia. Aquest és el nostre objectiu: tallar l’hemorràgia i llavors fer-li les transfusions que li calen.

Joan Guix és el president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva des de l’1 de març, un càrrec sense retribució que és compatible amb la seva resposabilitat a la secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.