Granyó: “L’Ajuntament té un deure moral amb la gent gran”

El president de l’Espai Caixa ha tancat la investigació sobre el testament de Lluís Llobet Castellà i conclou que l’Ajuntament no ha comès cap irregularitat. Josep Maria Granyó creu que sí que tindria el deure moral de repercutir el valor del patrimoni que va llegar a la ciutat en iniciatives dirigides a la gent gran. Va començar la recerca en conèixer que aquest calellenc va deixar tres finques, convertides ara en el pàrquing de Batrina, amb el “prec” que l’equivalent del seu valor servís per construir una residència-asil per a ancians amb necessitats. Després de tres mesos recopilant informació, el president de l’Espai Caixa reconeix que l’Ajuntament, d’ençà del 1969, no tenia cap obligació legal de crear aquest equipament.

La paraula “ruego” escrita textualment en el testament eximeix l’Ajuntament de Calella de l’obligació explícita de construir una residència-asil per a la gent gran. Això és el que interpreta Josep Granyó del resultat de la investigació que ha fet sobre les voluntats de Lluís Llobet Castellà, mort l’any 1969, deixant tres finques de la seva propietat a l’Ajuntament. Sumades, tenien llavors un valor d’1.550.000 pessetes.

No obstant això, el president de l’Espai Caixa sí opina que hi hauria una obligació moral per part dels consistoris que hi ha hagut fins al moment d’atendre aquest prec.

El testament diu que les propietats poden ser lliurement administrades per l’Ajuntament amb el prec del senyor Llobet a què s’inverteixi una quantitat pel mateix valor de les finques per a una residència asil. Per tant, sí que és cert que no hi veig cap irregularitat perquè s’està utilitzant una terminologia concreta que no condiciona. El que m’estranya, però és que si es vol destinar la donació a això, no quedi especificat.

Les finques llegades per Llobet s’han convertit en un aparcament públic que gestiona Gestvia com a zona blava i que, segons Granyó, té un rendiment de 750.000 euros. El president de l’Espai Caixa defensa que, si no s’ha construït allà la residència, com a mínim aquests diners sí s’haurien de destinar al centre cívic que porta anys reclamant.

No volem els 750.000 euros, volem un centre cívic. L’Ajuntament s’ha de conscienciar que el volem i ens el mereixem, perquè ens ho hem guanyat i hi ha una persona que ho ha donat.

En una entrevista al programa La Ciutat, el president de l’Espai Caixa ha descartat totalment recórrer a la justícia per com de lent seria el procés. No perquè consideri que no se’ls donaria la raó.

Josep Maria Granyó ha agraït l’atenció que li han donat la secretària municipal i els responsables del Museu Arxiu, així com de les persones amb qui ha parlat durant la investigació que ha dut a terme.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.