Front comú de Calella i Sant Pol per exigir una actuació urgent que garanteixi la seguretat a l’N-II

Una nova esllavissada de terra al turó de Capaspre, dissabte passat, ha fet que els ajuntaments de Calella i Sant Pol de Mar s’hagin adreçat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per reclamar una actuació urgent per garantir la seguretat del trànsit per l’N-II. És el tercer incident en dues setmanes que es produeix en el tram de via que connecta les dues poblacions. El més greu va tenir lloc el passat 21 d’abril, coincidint amb un episodi de fortes pluges, quan un pi de grans dimensions va caure sobre la carretera en el moment que passava un turisme. La conductora va haver de ser rescatada pels Bombers de la Generalitat.

L’alcaldessa de Calella ha explicat que els incidents s’han produït com a conseqüència de l’episodi de pluges abundants i intenses que es porten acumulades i que ha provocat que el terreny es desestabilitzi. Davant d’això, i de comú acord amb el seu homòleg santpolenc, Albert Zanca, s’han dirigit al Departament de Territori i Sostenibilitat per reclamar mesures que garanteixin la seguretat del trànsit.

Des de començaments d’any portem 12 esllavissades. El passat 21 d’abril una persona va quedar atrapada al cotxe per la caiguda d’un pi. És veritat que hi ha hagut el temporal Gloria, i amb ell unes pluges amb una contundència poc normal. Però com a alcaldes demanem una actuació ràpida.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha respost a la petició dels alcaldes afectats amb una piulada a les xarxes socials en què explica que s’ha impulsat un projecte de manteniment integral dels talusos en un tram de 13 quilòmetres de via, entre Calella i Sant Pol de Mar. I afegeix que s’avançaran solucions a través d’una obra d’emergència.

Després de tres episodis de pluges fortes en menys de mig any, som conscients de la situació. A la N-II al Maresme hem impulsat un projecte de manteniment integral de talusos en un tram de 13 km i ara avançarem solucions a través d’una obra d’emergència. Gràcies @montsecandini. https://t.co/kRvg0M4KQr

Una de les zones més afectades per les fortes pluges ha estat el turó de Capaspre, als peus del Far de Calella. El passat 23 d’abril, diada de Sant Jordi, es va produir una primera esllavissada de terra. Els tècnics van actuar-hi per retirar pedres i talar algun arbre que havia quedat descalçat. Un incident similar, de menors dimensions, es va repetir aquest passat dissabte, 2 de maig, amb un nou despreniment de terra. Uns ciutadans van alertar el conductor d’un camió que passava en aquell moment per la carretera. Ara, s’ha reduït l’amplada de la calçada per tancar el sector més pròxim al talús. Amb tot, es manté el doble sentit de circulació.

WhatsApp Image 2020-05-03 at 21.27.31També està en alerta el càmping que ocupa part del turó, on un dels bungalous està mig descalçat.

Suposo que des de la direcció del càmping tenen cura de les mesures de seguretat necessàries. Em consta que amb Bombers i PL ja ho han parlat, i per aquesta part no ens hem de preocupar. Si per la part inferior del talús, que és el que s’està desfent.

L’alcaldessa de Calella ha posat de relleu que aquests incidents derivats de fenòmens naturals com el Glòria s’han d’emmarcar en el procés de canvi climàtic que s’està produint a nivell planetari.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.