Font (USTEC-Stes): “Per al curs que ve caldrà molta imaginació i molts recursos, i ara mateix no ho veiem”

El sindicat USTEC-STes exigeix que s’asseguri la salut laboral del professorat en el desplegament del Pla d’obertura dels centres que ha presentat el Departament d’Educació, a partir de la fase 2 del pla de desescalada i que apunta també com serà el curs vinent, 2020-21. S’ha demanat a les direccions dels centres que preparin el pla de contingència amb les condicions següents: un màxim de 13 alumnes per grup a les etapes infantil i primària; i de 15 a secundària i altres estudis. En el cas de l’educació no obligatòria de 0 a 3 anys, els grups hauran de ser de com a màxim 5 infants. El portaveu del sindicat, Ramon Font, ha dit avui en una entrevista al programa La Ciutat que caldrà molta imaginació per fer-ho possible, però sobretot el compromís del departament aportant-hi els recuros econòmics i humans que es necessitaran.

Font ha demanat la dimissió del conseller d’Educació perquè considera que s’ha rentat les mans en l’organització del retorn dels alumnes als centres i n’ha traslladat la responsabilitats a les direccions. En aquest context, critica falta de compromís real per part del departament que encapçala Josep Bargalló amb assumptes tan importants com aconseguir els espais per poder desdoblar les aules i garantir la contractació del personal que serà necessari.

Si això es vol dur a la pràctica i es prenen seriosament l’emergència educativa s’hagin d’ocupar espais privats per desdoblar grups. Es necessita el doble d’espai i de professorat. Aquí s’ha de posar molta imaginació i recursos, i ara mateix no ho veiem.

El portaveu del sindicat USTEC-STEs ha advertit de la urgència de tancar les plantilles el més aviat possible perquè la direcció i el professorat de cada escola pugui traçar el seu programa en un curs que seguirà sent atípic.

Amb el cacau que tenim, si l’ordinari no tenen previst poder-lo assignar fins l’1 d’agost. Llavors, l’extraordinari quan el donaran? Arribaran els nens abans que el professorat, que ha de fer una organització molt bèstia?

Segons el pla d’Educació, a partir de la fase 2 les llars d’infants públiques i privades podran obrir si garanteixen el compliment de les mesures de prevenció sanitàries, l’adequació d’espais i la reorganització amb un màxim de 5 infants per grup. Des de Calella, ja s’advertia de la complexitat de tirar endavant l’activitat amb aquests condicionants. Tenint en compte l’impacte d’això en les famílies, el sindicat USTEC-STEs reclama a les administracions que es donin permisos retribuïts als progenitors que es quedaran sense el servei.

Nosaltres vam plantejar que en el cas de famílies monoparentals es donés un permís retribuit i, en el cas que els dos progenitors treballessin, no només presencialment com deia la ministra i el conseller, sinó també telemàticament perquè també és molt complicat amb canalla a casa.

L’actual curs escolar acabarà el 19 de juny i no es tornarà a reprendre de forma tradicional perquè no es pot garantir l’acollida de tots els alumnes a les aules.

3.206 euros per a la compra de dispositius tecnològics per a l’alumnat

Calella ha signat un conveni de col·laboració amb el Departament d’Educació per la compra de dispositius tecnològics per garantir la connectivitat de l’alumnat. Segons consta en l’acord de la Junta de Govern Local, l’adquisió de 50 routers ha tingut un cost de 3.206 euros que va a càrrec del pressupost municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.