Fer de voluntària als Jocs Olímpics de París
París, la capital francesa, bull aquests dies amb la cita esportiva per excel·lència, els Jocs Olímpics, amb el somni de molts esportistes que gràcies al seu esforç poden representar al seu país a través de les diverses delegacions.
Un esdeveniment que no seria possible sense l’ajut dels 45.000 voluntaris que des de mitjan juliol fan tasques diverses als diferents recintes que són l’escenari de les diferents competicions. Un perfil de voluntariat que és difícil d’etiquetar, que va des de joves estudiants fins a persones jubilades de 190 països diferents. Requisit indispensable? Parlar francès o anglès, i ser major d’edat.
Aquest és el cas d’una jove calellenca de vint-i-dos anys, estudiant de filologia catalana. És l’Eva Llamas, que el passat 14 de juliol i després de veure amb la família els Jocs Olímpics de Tòquio 2021, va sentir la curiositat de provar l’experiència de fer de voluntària en un esdeveniment d’aquesta magnitud. Una decisió que va acabar de prendre gràcies a la xarxa TIKTOK.
No treballen cada dia i la jornada acostuma a ser de vuit hores depenent de les necessitats. Quant a les condicions, l’organització els paga el desplaçament del dia de feina en transport públic i un àpat. El viatge a París, l’allotjament i les dietes dels altres dies, van a compte de cada voluntari.
Ha pogut llogar una habitació a Saint-Denis, que és on hi ha l’Stade de France, el més gran de país amb capacitat per a 78.782 persones, i la Vila Olímpica, on justament està fent tasques d’inventari. Per tot plegat explica que ha hagut d’estalviar molt.
Noves amistats, que de fet és el que li cridava l’atenció d’aquesta experiència, i afortunada de poder-se moure per espais on el públic no té accés. L’Eva ha parlat dels famosos llits de cartó.
Quant a la confidencialitat, diu que tenen molta llibertat i que amb l’únic que han d’anar amb compte és en què a les fotografies que es fan no hi surtin les dades de l’acreditació.