Estimem Calella projecta un pavelló poliesportiu al Tomàs Claramunt

“El pavelló se’ns ha quedat vell i petit”. És la constatació que porta Estimem Calella a fixar-se l’objectiu del segon pavelló per a la ciutat, que ubica al Tomàs Claramunt i que sumat a un gimnàs municipal – que ara no existeix com a tal – arrodoniria el projecte de Ciutat Esportiva. Aquesta proposta forma part d’una intervenció estratègica al sector de La Muntanyeta, on es contempla la reconversió de l’aparcament en superfície en un altre, a diverses alçades, que permetria guanyar unes 200 places. Però encara hi ha una tercera vessant, que és l’educativa: la candidatura d’Enric Gómez aposta per crear un cicle formatiu que permeti treure’s el títol d’entrenador aquí. A banda d’oferir una nova sortida professional als joves, defensa que servirà també perquè el teixit esportiu local tingui possibilitats de nodrir-se de tècnics qualificats.

Estimem Calella vol fer el pas perquè el Tomàs Claramunt es converteixi en una ciutat esportiva de referència amb la construcció d’un pavelló que, sumat a un nou gimnàs municipal, donaria resposta al dèficit d’espais que hi ha actualment. La candidatura planteja mantenir l’existent al Parc Dalmau, que ara no pot absorbir la demanda dels clubs usuaris, i sumar un nou espai per a potenciar la destinació turística. Així ho ha exposat Enric Gómez, alcaldable d’Estimem Calella, en declaracions a Ràdio Calella TV:

Considerem que és necessari perquè, per exemple, l’hanbdol només disposa de dos dies a la setmana per entrenar, és insuficient; el bàsquet, tres dies a la setmana, també és insuficient. Han de portar els entrenaments en d’altres espais com les patis d’escoles, que no estan preparats per tenir un esport qualitatiu si volem ser referent quant a ciutat esportiva. I també a nivell turístic ens pot reportar molts beneficis perquè disposar de dos espais permetrà fer tornejos que ara no es poden celebrar. Ens obre un ventall d’oportunitats molt interessant.

El segon pavelló per a Calella i la seva ubicació al Tomàs Claramunt és una proposta central del nou model de ciutat que Estimem Calella recull al seu programa electoral amb l’horitzó del 2030. Això estableix un calendari de treball realista i que, segons Gómez, permetrà fer una prospecció per garantir els recursos econòmics propis i d’altres administracions per finançar la inversió.

No és un projecte d’un sol mandat, s’ha de preparar la burocràcia i l’avantprojecte, més a l’hora d’anar a buscar les subvencions, per tenir-lo plantejat i poder-lo estrenar abans del 2030. És un projecte que engloba una estratègia de ciutat important, hem de lluitar per aconseguir els diners i tirar-lo endavant per mitjà de subvencions i els estalvis que es puguin aconseguir a curt, mig i llarg termini.

La proposta d’Estimem Calella es va donar a conèixer a finals de la setmana passada, acompanyada d’una imatge gràfica de la ubicació sobre el terreny del nou pavelló i gimnàs, on hi ha ara el camp de futbol 7, generant algunes reaccions a les xarxes socials. A través de Ràdio Calella TV, l’alcaldable Enric Gómez explicita el compromís per reubicar-lo i recorda que és un projecte fixat perquè es materialitzi abans del 2030.

És cert que se sacrifica el camp de futbol 7 annexe que s’utilitza per part del CF Calella, que actualment disposa de dues instal·lacions: el camp de futbol 11 del Tomàs Claramunt i el Camp de Futbol de Mar, que es divideixen en dos de futbol 7. Entenem que es poden sentir una mica perjudicats, però nosaltres hem dit que no s’elimina el camp de futbol 7 sinó que buscarem la fórmula per reubicar-lo.

De moment, prefereixen no avançar amb quins espais es pensa per “no enganxar-se els dits”, tot insistint de forma rotunda que és una proposta amb la qual “tothom hi surt guanyant”.

El calat estratègic l’aporta la connexió que es planteja amb l’aparcament reconvertit en alçada de La Muntanyeta, amb la qual ara hi coincideixen diverses candidatures electorals. Esquerra ja la va presentar el 2019. Gómez celebra la confluència, tot posant de relleu la singularitat de la seva idea.

La nostra proposta va una mica més enllà i agafant la idea d’aixecar l’aparcament plantegem unificar la part alta de l’espai i connectar-lo amb el nou pavelló municipal i l’accés a la ciutat esportiva Tomàs Claramunt. És una proposta molt completa que, si els altres partits ho tenen col avall, perfecte perquè ens permetria guanyar unes places d’aparcament molt importants per a la ciutat.

Estimem Calella calcula que el nou aparcament en alçada a La Muntanyeta permetria incrementar l’actual oferta en més de 250 places.

Hi ha una tercera pota de la proposta que té a veure amb l’educació: la creació d’un nou cicle formatiu a l’Institut Bisbe Sivilla que permeti treure’s el títol d’entrenador, sense els desplaçaments que ara són necessarius a ciutats com Lloret de Mar, Mataró o Barcelona.

Si hem d’apostar per l’esport ho hem de fer també per la formació i per donar una sortida als joves que en són afeccionats i fins i tot col·laboren amb les entitats esportives però no tenen la titulació. Si ho fem des de Calella avancem en la professionalització i contribuim a fer créixer la qualitat de les entitats locals.

Estimem Calella llançava la proposta vinculada a l’esport i l’educació al mateix temps que donava a conèixer com queda ordenada la llista de la candidatura electoral per a les municipals del 28M: a l’alcaldable Enric Gómez i la número dos, Lucia Sánchez, els seguiran Cristian Ceballos, Vadó Itchart, Vanessa Torras, Francesc Millán, Albrt Clapés, Txell Lasheras, Núria Grima, Irene Vila, Aitor Puig, Marc Sanz, Susana Bonilla, Josep Puig i Teresa Soler.

L’alcaldable s’ha mostrat molt satisfet de l’equip que s’ha format amb l’objectiu de contribuir a millorar la ciutat “sortint de les equacions dels partits tradicionals”. Gómez ha dit que són un “grup de persones honestes” i que s’han buscat perfils ben diferenciats. Preparen un acte públic de presentació i també del programa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.