Esport, música i dansa per fer més amena l’estada dels infants refugiats ucraïnesos

Els infants i joves que han arribat a Calella fugint de la guerra d’Ucraïna han estat rebuts amb els braços oberts per les entitats locals, que s’han apressat a oferir-los sumar-se a les activitats que realitzen. Així, a les tardes, poden anar a fer esport amb el Club de Futbol Calella o el Club de Judo; o a ballar al centre de dansa de La Fàbrica. Es coordinen des de l’Ajuntament de Calella, amb la supervisió de la Creu Roja de l’Alt Maresme, que és l’organització que gestiona al territori l’acollida d’emergència de les persones que han hagut de marxar de casa seva per l’amenaça russa.

Calella s’ha bolcat amb les famílies refugiades ucraïneses que s’estan als hotels d’acollida d’emergència intentant que, almenys durant els dies que són aquí, els petits i joves puguin tenir una estona de distensió enmig de la tan delicada situació per la que travessen.

Clubs i centres locals els ofereixen recuperar activitat que feien a casa seva i, en alguns casos, no perdre el fil de la seva formació. Per exemple, de dansa. Laia Ferrer, del centre de dansa de La Fàbrica, ha explicat aquest matí al programa La Ciutat que reben una vintena d’infants i joves, d’entre 5 i 16 anys, nois i noies, que s’integren perfectament a les classes de clàssica i contemporània. L’idioma no és una barrera per comunicar-se.

No parlen la nostra llengua però la dansa en té un d’universal que tothom entén (…) A més, tenim la sort que tenim alumnes de famílies d’origen rus que ens fan de traductors.

Les classes de dansa es fan a les tardes, i han creat un grup específic de hip-hop perquè totes les places ja estaven cobertes.

Els infants refugiats hi poden assistir gratuïtament, així com també a les classes de judo que formen part de la programació gratuïta que se’ls ofereix, tal com ha explicat Joan Tur, president del Club de Judo de Calella.

Les classes les fem al gimnàs de l’Escola La Minerva. Habitualment venen uns 22 infants refugiats a les classes.

Les activitats que s’ofereixen als infants i joves refugiats ucraïnesos estan supervisades per la Creu Roja de l’Alt Maresme, l’entitat que gestiona l’acollida d’emergència als hotels de Calella. Les famílies estan en fase de contingència, temporal, a l’espera que se’ls assigni una destinació definitiva, que pot ser a qualsevol punt de la geografia espanyola, on puguin iniciar el seu procés d’integració.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.