Es trenca la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum de Calella
La CUP ha abandonat aquest moviment independentista. La formació política encapçalada pel regidor Jan Catà ha explicat que se senten més còmodes a una xarxa que pugui impulsar més accions d’esquerres i que pugui eixamplar més la base social de suport al referèndum i al Si a la independència.
La CUP de Calella ja no va participar en l’última reunió del col·lectiu sobiranista calellenc i aposta ara per impulsar un moviment alternatiu, el moviment Esquerres per la Independència a la ciutat. L’ANC, de moment, no té representant a la xarxa i estan pendents d’ecollir-ne un.
El regidor de la CUP, Jan Catà, ha dit que no hi ha res que separi els dos moviments favorables al Referèndum i a la Independència, ans al contrari. Hi ha molts aspectes que els uneixen i la seva sortida no ha suposat cap conflicte ni cap xoc. Catà: “La nostra marxa no va ser ni molt menys una marxa traumàtica. Va ser un moviment estratègic per eixamplar l’espectre. Des d’Esquerres per la Independència l’entorn és nítidament d’esquerres i això facilita que el discurs arribi a uns sectors més determinats. Des de la Xarxa era molt més complicat definir aquests posicionaments clars d’esquerres“.
El moviment on s’integra la CUP serà una alternativa a la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum de la qual inicialment en van participar-hi juntament amb d’altres partits i entitats sobiranistes. Una xarxa que es va crear a finals d’any passat, a l’estela del que va ser el Pacte Calellenc pel Dret a Decidir. Un iniciativa primera de l’ANC-Calella per la independència que va aglutinar al seu voltant Òmnium Cultural, i a nivell polític, el PDECat, ERC i la CUP.
Jan Catà, ha explicat que el moviment Esquerres per la Independència té abast nacional i treballa per aconseguir que es faci el referèndum i el Sí obtingui una victòria clara. I la CUP vol tenir un paper actiu en aquest procés i per això se sent més còmoda al moviment d’Esquerres, del qual ha dit que complementa la Xarxa d’Acció per la Democràcia i el Referèndum de la qual han marxat. Jan Catà: “Hi ha diferents eines que poden ser útils no només per la difusió d’actes, per la coordinació de les reaccions populars que hi ha d’haver davant dels atacs de l’Estat espanyol, sinó també perquè volem tenir un paper actiu en la configuració de la campanya que ens portarà a guanyar el referèndum del setembre. Entenem que el marc d’Esquerres per la Independència ens trobem en un entorn que és nítidament d’esquerres, aglutinador i permet eixamplar l’espectre de la societat a la que volem arribar“.
Catà ha dit que el moviment d’Esquerres, al ser d’abast nacional, pot interactuar amb moviments, sindicats i formacions polítiques catalanes a un mateix nivell, cosa que dóna moltes més possibilitats d’acció, segons Catà.
Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Jan Catà, emesa a l’Info Migdia