Enric Gómez (EC): “Hàbitat Solidari ha de funcionar amb paràmetres 100% objectius”
Enric Gómez, el líder d’Estimem Calella, ha respost aquest matí en una entrevista a LA CIUTAT a la rèplica que Jordi Sitjà, director de la Fundació Hàbitat Solidari, feia respecte als dubtes que Gómez havia manifestat en el ple de pressupostos sobre la transparència de la institució. Gómez s’ha remarcat avui que la seva voluntat no és posar el focus a la Fundació Hàbitat Solidari i retreu la gestió de l’Ajuntament respecte a l’habitatge. Aquest 2024, el consistori ha augmentat 90.000 el pressupost a la institució privada que Càritas Parroquial va fundar el 1997: “si hi ha aquest tipus de dotacions, ha de funcionar amb paràmetres 100% objectius”, ha criticat Gómez. Considera que el consistori “es recolza molt en la fundació” i assegura que “els patrons no deixen de ser càrrecs polítics”.
Durant el ple dels pressupostos el líder d’Estimem Calella, Enric Gómez, va qüestionar la transparència de la Fundació Hàbitat Solidari per la poca rotació dels pisos que gestiona l’entitat. Jordi Sitjà, director de la Fundació Hàbitat Solidari, va defensar-ne la gestió en una entrevista a LA CIUTAT “que Enric Gómez qüestioni la fundació està fora de lloc”, deia aquest dimecres a plató.
En resposta a les declaracions de Sitjà, Gómez ha insistit aquest matí en què el focus no el posa a la Fundació, i ha carregat contra la gestió que fa l’Ajuntament de l’habitatge. Es referma en què fa falta apostar per una Oficina d’Habitatge, gestionada per tècnics, i no dotar de més pressupost a Hàbitat Solidari. Ha recalcat que en un primer esborrany es volia dotar de 180.000 euros més a la Fundació, un increment que ha acabat per ser de 90.000. “Si hi ha aquest tipus de dotacions, ha de funcionar amb paràmetres 100% objectius”, retreu Gómez.
La Fundació gestiona 170 habitatges, dels quals 60 són propietat i, la resta, cedits perquè els posi al mercat de lloguer a preus assequibles. La missió és facilitar l’accés a l’habitatge a les persones en situació de vulnerabilitat i a col·lectius amb recursos limitats, com la gent gran o els joves. Per això, la renda fixada és d’un màxim de 400 euros mensuals.
El líder d’Estimem Calella retreu que l’Ajuntament “es recolzi” en la Fundació per la gestió que fa de l’habitatge a través de la Fundació, que té un caràcter privat i, assegura, es regeix pels seus propis criteris a l’hora de treballar. Es qüestiona el motiu de per què, tenint casos com Gestvia, Gestaigua o Ràdio Calella TV, comandats per tècnics, l’habitatge ha de ser una excepció:
Gómez ressalta que l’Oficina d’Habitatge ja existeix i que simplement cal apostar per ella, el que considera que és una decisió política a l’hora de gestionar “un dels reptes més importants”.