En marxa un centre per garantir els drets del col·lectiu LGTBI al Maresme

El Maresme compta ja amb un punt del Servei d’Atenció Integral al col·lectiu LGTBI, un punt d’informació i sensibilització, també de suport i, en cas que sigui necessari, per denunciar atacs i situacions homòfobes. Ha estat impulsat conjuntament pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a través de la Direcció General d’Igualtat, i l’Ajuntament de Mataró. Precisament el centre està situat a la capital maresmenca.

En una entrevista a l’Info Vespre, la tècnica de Polítiques de Gènere i referent del SAI de Mataró, Patrícia Alba, ha explicat quins són els objectius principals del nou centre.

Els seus objectius principals són visibilitzar la diversitat d’identitats de gènere i d’opcions sexuals i conèixer les realitats de les persones LGTBI que tenim a la ciutat. A banda de tot el que seria la prevenció de la discriminació i totes aquelles persones que hagin patit o estiguin patint algun tipus de discriminació. Així mateix, fomentar l’impuls i el desplegament de les polítiques LGTBI.

Entre els seus serveis, també es tramitarà la targeta sanitària amb el nom amb el que les persones transsexuals es sentin identificades, ja siguin majors o menors d’edat.

El centre està situat al carrer Cosme Churruca número 88 de Mataró, a l’edifici on està situat el Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD). La referent del SAI ha explicat que estarà adreçat a les persones residents o vinculades a Mataró, però que atendran i dirigiran a les instàncies necessàries als usuaris que vinguin de Calella.

La idea és que nosaltres, el que seria el servei d’atenció, la primera situació es va oferir a les persones de Mataró, el que passa és que des d’aquí si hi ha algun tipus de consulta, nosaltres podríem recollir la consulta i veuríem si a la resta de la comarca hi ha algun altre servei que ho pugui gestionar i sinó donaríem resposta a través de Direcció General d’Igualtat o veurem quina seria la casuística concreta a cadascun dels casos. Per tant, si una persona que vingués de Calella necessités aquesta tramitació, li podríem donar informació de com portar-ho a terme, però prioritzaríem les persones residents i vinculades a Mataró.

Amb aquest punt, la xarxa SAI arriba ja als 62 centres. Patrícia Alba ha fet una valoració molt positiva dels centres que estan en marxa, un altaveu pel col·lectiu LGTBI, on es fan polítiques de sensibilització però on també s’ofereix atenció a la resta de la ciutadania. Ara s’està treballant per col·laborar amb altres entitats i organismes, com el Consell Comarcal del Maresme.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Patrícia Alba, tècnica de Polítiques de Gènere i referent del SAI de Mataró.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.