Els treballadors d’Amargant segueixen reclamant que s’eviti l’enderroc de la nau pròxima a l’autopista
La plataforma de treballadors d’Amargant, de Sant Pol de Mar, recullen signatures per evitar l’enderroc de la nau de magatzem que està a tocar del pont de l’autopista. Un edifici de 2.500 metres quadrats que l’empresa va construir fa vint anys i que ara, atenent a reclamacions de Fiscalia i Urbanisme, l’Ajuntament santpolenc obliga a tirar a terra perquè es troben en situació il·legal. Els treballadors clamen perquè algú posi seny a la qüestió i garanteixi el seu futur laboral. Són una vuitantena de persones, amb una mitjana de 25 d’antiguitat a l’empresa de materials de construcció, veïnes de Sant Pol, però també de Calella, Canet o Arenys. Ara, han posat en marxa una campanya a la plataforma Change.org.
Els treballadors d’Amargant de Sant Pol de Mar estan a poc més de 80 signatures per assolir el seu objectiu de 1.000 suports a la seva reivindicació d’evitar l’enderroc d’una de les naus que l’empresa de materials de construcció té a tocar del pont de l’autopista. Està a una distància inferior a l’estipulada, que són 50 metres, però recorden que quan es va edificar, l’any 1997, l’empresa tenia tots els permisos tècnics de l’Ajuntament altmaresmenc.
Fa sis anys, i arran d’una denúncia, es va concloure que la nau, de 2.500 metres quadrats, està aixecada en uns terrenys on no es pot construir i que, per tant, està en una situació il·legal. L’Ajuntament li ha retirar tots els permisos i n’ha requerit l’enderroc.
“Es va cometre un error que és totalment imputable als tècnics de l’Ajuntament d’aquell moment, però les conseqüències les paguen qui menys culpa tenim. A més, sembla que les línies d’edificació es poden modificar en circumstàncies, com aquesta, excepcional. És qüestió que algú prengui decisions per evitar un disbarat terrorífic”, ha assenyalat Carlos Roeniger, portaveu dels treballadors, en una entrevista al Bon dia.
Els treballadors exposen que l’Ajuntament de Sant Pol de Mar és sensible amb la seva reivindicació i recalquen que mantenir la nau de magatzem és indispensable per al funcionament de l’empresa. El seu enderroc, adverteix Roeniger, aboca 80 treballadors de la plantilla a quedar-se sense feina.
“A més de quedar-nos sense feina, el poble de Sant Pol de Mar també haurà de pagar les conseqüències de les llicències que es van donar malament. Les naus no provoquen cap greuge, estan en una zona neta i no contaminen ni fan soroll. Fa 20 anys que estan edificades sota l’autopista i mai ha passat res”, ha argumentat el portaveu de la plantilla.
Els propietaris d’Amargant van reunir la plantilla fa un mes per mantenir-los informats de la situació, després d’haver rebut el requeriment d’enderroc per part de l’Ajuntament de Sant Pol de Mar. L’empresa els va traslladar la seva voluntat de continuar amb l’activitat.
El portaveu dels treballadors ha explicat al Bon dia que el desencadenant de tot plegat va ser la denúncia presentada per l’exregidora del PSC Piedad Jiménez. Roeniger apunta que tenia una motivació personal. “Va rebre una denúncia per una compra-venda de terrenys en els quals també hi estaven interessats Amargant. Sembla que la relació no era bona i nosaltres creiem que té a veure amb motius personals”, ha conclòs.
En relació a aquest conflicte, hi ha judicis pendents.
en estos tiempos en los que el empleo es un bien escaso la situación expuesta es un sintoma de que algo va mal en la política. Las leyes son para mejorar la vida de las personas y en este caso se utiliza para hacer el mal. Me solidarizo con los trabajadores de AMARGANT