Els sindicats mantenen la convocatòria de vaga a l’ensenyament públic pel 16 de maig

Continua encallada la negociació entre sindicats i conselleria per revisar les retallades durant la crisi i millorar les condicions del professorat i del servei. El no acord manté en peu la vaga convocada pel 16 de maig, a la qual s’hi ha sumat un nou element de pressió: la tancada que han fet els representats sindicals, aquesta nit a la seu del Departament d’Educació. Ramon Font, portaveu nacional de l’USTEC-STEs, el sindicat majoritari a l’ensenyament públic, ha explicat que una de les seves línies vermelles és l’horari lectiu.

Font reclama al Govern de la Generalitat que aprovi un decret per recuperar l’horari lectiu d’abans de les retallades. Defensa que això suposaria una partida pressupostària de 45 milions d’euros.

Seria tornar a les 18 hores a secundària i 23 a primària, tindria un cost de 45 milions d’euros (…) Nosaltres ja anàvem a tope però incrementant l’horari fèiem el que podíem, igualment, però pitjor. I això és el que fa perdre qualitat a l’ensenyament (…) Vista la campanya electoral, on pràcticament no s’ha parlat d’educació, cal que entenguin que ha de ser una de les grans prioritats del país. Segur que és el que més determina el futur, i no s’està cuidant gens.

Font confia que, si tira endavant la vaga, el professorat s’hi uneix de forma majoritària.

Ens hem de deixar d’històries, unir-nos i esperem que el professorat ho agraeixi i si s’ha de fer la vaga, que esperem que no perquè no fem vagues per esport; i ho entengui. Hi ha un tema d’urgència: les plantilles es fan al maig però el curs comença al setembre, i si no s’arreglen ara haurem perdut un altre any.

El portaveu nacional de l’USTEC-STEs ha posat de relleu la unitat dels sindicats de l’ensenyament en aquesta reivindicació, que traslladaran directament als Grups Parlamentaris i al president de la Generalitat el dimarts de la setmana vinent.

El Departament d’Educació ha explicat en un comunicat que no pot aplicar aquest any la proposta dels sindicats perquè té un cost de 154 milions d’euros anuals, ara mateix no disponibles.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.