Els Participatius Joves es posposen fins al 2021
La impossibilitat de desenvolupar el procés de participació degut a les restriccions de la Covid, ha estat el motiu principal pel qual l’Ajuntament de Calella ha decidit ajornar-los fins al gener del 2021. Si la situació sanitària ho permet serà llavors quan es començarà a treballar el procés participatiu amb els tallers a les escoles, dels que se’n desprendran les propostes que es portaran a l’assemblea de discussió. Malgrat que la intenció de l’executiu local és poder-los fer amb els mateixos mecanismes que cada any, ja treballen amb altres opcions que podrien incloure la via telemàtica.
El procés participatiu jove havia de començar justament aquest mes, un cop resolts els pressupostos participatius, però les restriccions per la Covid han obligat ajornar-los. Les condicions sanitàries actuals impossibilitaven la realització dels tallers i les trobades prèvies que s’havien planificat. La regidora de Participació i Joventut, Cindy Rando, ha avançat en declaracions a Ràdio Calella TV que es posposen per les restriccions anti-Covid i perquè ara mateix no poden anar a les escoles a impartir els tallers.
Teníem previst començar a treballar en breus amb els joves del municipi els pressupostos del 2021. Degut a la situació que estem vivint i com les escoles no permeten entrar a ningú de fora als centres, hem considerat oportú ajornar-los fins al gener i veure com evoluciona tota la situació. De cara al gener començaríem a treballar l’elaboració dels participatius amb els joves, perquè sense ells es perd l’essència.
Els tallers participatius es fan cada any als centres educatius de Calella, d’on surten les propostes que ajustades a les bases de la convocatòria, i es porten a l’assemblea de discussió i votació.
Des de l’àrea de Joventut s’ha recordat, que si les condicions així ho permeten, s’activaran de nou al mes de gener. La intenció de l’executiu local és poder-los fer amb els mateixos mecanismes i procés que cada any. Amb tot, però, ja comencen a contemplar altres opcions, com la via telemàtica.
Estem estudiant totes les opcions, com no sabem com serà l’evolució tenim totes les opcions sobre la taula. En el cas que de fer votació telemàtica pels joves també ho faríem. Res està tancat i ens anirem adaptant a tota la normativa que vagi sortint. El que tenim molt clar és que aquests pressupostos participatius s’han de fer i la participació dels joves és essencial per seguir endavant amb el projecte.
Algunes de les inversions joves previstes per aquest 2020 ja s’han executat, com el taller d’acollida lingüística. D’altres com la proposta per fer de Calella una ciutat verda, s’han hagut d’ajornar per les restriccions.
Com en cada edició, podran participar els joves d’entre 15 i 30 anys i per decidir a què destinaran els 10.000 euros del pressupost de l’exercici vinent.
Es prioritzaran les propostes que tinguin a veure amb la formació, habitatge, mobilitat, oci i lleure.