Els alumnes de l’Escola Pia “es posen la gorra” per col·laborar amb l’AFANOC

A partir del dilluns 13 i fins el divendres 17 de maig, els alumnes de 1er d’ESO faran diverses activitats per recaptar fons a benefici dels projectes i les iniciatives que duu a terme l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Els han conegut a partir de l’itinerari d’aprenentatge sobre el càncer que estan fent aquest curs, i que els ha permès descobrir què és la malaltia i com la viuen els malalts i els seus familiars. “Nosaltres també ens posem la gorra” és el nom que han posat a la setmana d’activitats solidàries que avui han vingut a presentar a la ràdio.

Yaiza Conejo, Aleix Montilla i Nora Bermúdez, acompanyats de la professora Núria Batalla, han participat avui al programa La Ciutat per demanar la col·laboració de tots els calellencs i calellenques. Tota la setmana estaran al carrer venent productes de marxandatge de l’AFANOC.

L’AFANOC té diversos productes de marxandatge, com gorres o clauers, i nosaltres els vendrem amb parades al carrer (…) El dilluns 13 serem a la Plaça de l’Església (10-12.30h), el dimarts 14 al carrer Església amb Sant Joan (15-17h) i a la tarda també anirem a l’edifici de primària; i el dijous 16 anirem al carrer Matas i Rodés (11.30-13.30h).

El colofó final serà la festa solidària del 17 de maig, que faran al pati gran de l’escola de Sant Pere. Obriran portes a les cinc de la tarda perquè tothom hi entri i col·labori amb la causa. Asseguren que serà una tarda ben animada.

Primer estarem fent una gimcana pels nens de primària i de cinc a sis vendrem productes, farem una xocolatada, hi haurà música i entitats de Calella (…) Veniu a comprar els productes o, sinó, passeu-hi una estona.

L’itinerari d’aprenentatge ha permès als alumnes de 1er d’ESO conèixer l’associació i sentir a testimonis de com impacta el diagnòstic d’un càncer pediàtric en una família.

L’AFANOC treballa per millorar la qualitat de vida dels nens amb càncer i les seves famílies, donar-los suport en tot allò que necessiten, especialment el temps que duren els tractament. El seu projecte més important és una casa que els dona acollida mentre han d’estar ingressats a l’hospital.

Tenen la Casa dels Xuclis, on hi ha 25 apartaments perquè hi visquin els nens amb els seus familiars. I reben també voluntaris que fan tallers perquè s’oblidin del moment en què estan (…) Pensar que han d’estar allà és molt dur perquè no estan a casa. Però al final somriuen.

La Casa dels Xuclis està al costat de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Pren el nom d’uns ninots que decoren les parets de les estances i que tenen la missió de “xuclar” la malaltia.

A continuació podeu recuperar íntegrament l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.