El turisme estranger guanya pes a Calella
Calella recupera dades prepandèmia i s’erigeix com la segona destinació turística comarcal en nombre de visitants estrangers, només per darrera de Santa Susanna. Així es desprèn d’un estudi de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme a partir de les dades de turistes segons el posicionament dels seus telèfons mòbils. Es tenen en compte els dispositius d’operadors internacionals que es connecten a la xarxa de companyies estatals.
El 17,5% dels turistes estrangers que van pernoctar al Maresme durant el 2023 van escollir establiments d’allotjament de Calella. En concret, 143.483 del total de 845.047 visitants. Segons l’estudi de l’ens comarcal que analitza les dades obtingudes del posicionament dels seus mòbils, el Regne Unit, Alemanya i França, per aquest ordre, són les procedències majoritàries.
També se’n van registrar de mercats emissors tradicionals per a la destinació turística local com els Països Baixos, Bèlgica o Itàlia, i n’apareixen de no tant habituals com els EUA o Corea del Sud.
El gruix de turistes es concentren en el període de juny a octubre, coincidint amb la temporada alta lligada als mesos de més calor i on es reforça el binomi sol-platja com el principal atractiu de Calella. Novembre i desembre – segons l’estudi – van marcar els mínims anuals, si bé es van computar pernoctacions al llarg de tot el 2023.
A nivell comarcal, el 2023 s’ha convertit en un any rècord de turistes estrangers. El nombre absolut de visitants s’enfila en els 845.047 (+30,1%), experimentant un creixement superior al registrat al conjunt de Catalunya. Santa Susanna (19,4%), Calella (17,5%) i Malgrat de Mar (16,9%), per aquest ordre, són les localitats que més visitants estrangers van atreure. Amb tot, hi ha altres localitats com Mataró, que comencen a despuntar. La capital del Maresme va ser la població escollida pel 10,9% dels visitants estrangers de la comarca, per damunt de destinacions clàssiques com Pineda de Mar (8,2%). També són destacables els increments interanuals registrats a Sant Cebrià de Vallalta (151,6%), Caldes d’Estrac (94,6%) i Teià (82,0%).