El somni complert d’Arnau Miranda, el calellenc que ha entrat a l’Escolania de Montserrat

L'Arnau durant la interpretació del Cant de l'Àngel.

L’Arnau Miranda va interpretar el Cant de l’Àngel l’any passat. En ple confinament i de manera virtual va aconseguir que els calellencs i calellenques es tornessin a emocionar amb el Regina Coeli per recordar la resurrecció de Jesús. Llavors l’Arnau, estava en ple procés de selecció per entrar a formar part de l’Escolania de Montserrat, un dels 10 millors cors del món segons la cadena britànica BBC. Ell té passió per la música i el seu somni des de ben petit era cantar en aquest cor, com ho va fer el seu avi i ara, per fi, ho ha aconseguit. Avui, l’Arnau ha passat pel programa La Ciutat per explicar com està sent la seva experiència.

L’Arnau Miranda és un dels 47 escolans que hi ha interns a l’Escolania de Montserrat, un cor de veus blanques de nens de 8 a 12 anys. Té nou anys i està cursant quart de primària, és el seu primer curs en aquesta escola.

El meu somni d’estar a l’escolania s’ha fet realitat. Jo volia ser com el meu avi que és músic i va estudiar aquí. L’experiència està sent molt divertida i estudiem molta música que és el que jo volia.

El seu dia a dia és pràcticament el mateix que en una escola normal, però amb la diferència de les hores que dediquen a la música i que viu amb els seus companys. Una experiència que valora molt positivament, malgrat reconèixer que el principi li va costar ser lluny dels seus pares.

Tenim diferents grups en funció del teu nivell. Si saps més vas a un grup més avançat i pots practicar el que tu necessites. Al principi enyorava una mica als pares, però ara ja estic acostumat i m’ho passo molt bé. És divertit perquè vivim tots junts tot el dia i a l’altre cole això no passava.

Els escolans entren a 4t de primària i marxen a 2n d’ESO, però fins a 5è no poden formar part del cor que canta diàriament a l’Abadia de Montserrat. Durant aquests anys a l’Escolania combinen els estudis reglats amb els musicals, en un projecte educatiu integrat i reconegut internacionalment. Pel pare de l’Arnau, Joan Miranda, és tot un orgull que el seu fill hagi entrat a l’Escolania.  

La decisió va ser seva. Des de petit volia anar. Estem molt orgullosos perquè transmetre uns valors, un companyerisme, que en altres escoles no ensenyen. Evidentment al principi va ser molt dur, d’estar amb ell 24 hores el veus només el cap de setmana, però llavors veus com està avançant en la música i en l’escola, i dius, hem encertat.

Per formar part de l’Escolania de Montserrat cal tenir veu i oïda musical. Però hi ha altres requisits més importants, com creure en el projecte i tenir una bona actitud.

Des de la direcció del centre fan ara una crida perquè famílies de tot Catalunya s’animin apuntar als seus fills a l’Escolania.

Diuen que el cor pot estar en perill perquè no reben peticions de nens que es vulguin matricular i si continuen així, d’aquí a 5 anys podria veure’s reduït a la meitat. En una entrevista al programa La Ciutat, el pare Efrem de Montellà explica que aquesta situació és degut a la crisi que viu el país i a la baixa natalitat.

Per una banda, patim la crisi de natalitat dels anys 2008,2009, 2010, com estan patint moltes escoles del país. Tenim també la pandèmia de la Covid. Molta gent ha perdut la feina, estan en ERTO o han emmalaltit i els hi fa un cert respecte. Moltes famílies no es plantegen ara un projecte com aquest, però confiem a remuntar quan tot això passi.

Justament el passat mes de novembre, la revista musical de la BBC situava a l’Escolania de Montserrat entre els 10 millors cors del món.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.