El Servei d’Ocupació Juvenil del Consell Comarcal del Maresme ha atès a 1.300 persones al llarg de quatre anys
El servei d’Ocupació Juvenil atén als joves d’entre 16 i 29 anys que no saben què estudiar o no troben feina. A través dels referents d’ocupació juvenil, s’estudia el cas de cada persona en particular, i se l’orienta. La Marta del Castillo és una de les que s’encarrega de conduir els interessats cap al seu objectiu, i ha aprofitat el seu pas per Ona Maresme per detallar les seves funcions.
El referent d’ocupació juvenil ja fa quatre anys que funciona a tota la comarca del Maresme. En tot el seu recorregut ja són 1.300 persones ateses per aquest servei que ofereix el Maresme per als joves d’entre 16 i 29 anys. Segons Marta del Castillo, enguany 331 habitants de tot el Maresme, excepte Mataró que té la seva pròpia, han decidit accedir a aquest servei.
Del Castillo destaca que la seva feina no és només orientar aquells qui decideixin fer ús d’aquest servei, sinó que també és fer propostes laborals per aquelles persones que ja tenen edat de treballar, però no troben feina.
Oferim, també propostes laborals. Depenen de l’edat, hi ha diferents casuístiques, depenen de cada persona, ens demana cita, li truquem i l’atenem. Ara per ara, portem 331 persones al llarg d’aquest any. Si fem el sumatori al llarg del programa, estem parlant de 1300 persones.
En els seus inicis el programa estava adreçat a aquelles persones en situació de vulnerabilitat. No obstant això, des del Consell Comarcal, són conscients de la problemàtica de trobar una primera feina sent jove o dels dubtes que es generen a l’hora de decidir què estudiar. Per aquesta mateixa raó el programa s’ha estès i ara els perfils que hi accedeixen són molt diversos.
Inicialment el programa estava molt enfocat als joves més necessitats, a aquells més vulnerables. El programa se n’ha anat estenent, la realitat és la que és, ser jove és tot un tema. A partir d’aquí l’espectre és molt ampli. Tenim persones que abandonen estudis, que estan estudiant, però busquen feina, persones que han acabat els seus estudis(…) Persones que havien començat els estudis i després canvien o els havien abandonat i s’adonen que ara és el seu moment.
A més, el Servei d’Ocupació, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró, han creat un mapa dels recursos formatius actius als quals poden accedir totes les persones interessades. Es pot trobar una FP dual, que ofereix una formació i un contracte de treball al mateix temps o certificats de professionalitat, entre d’altres, que es poden identificar gràcies a aquest mapa.
Els joves interessats a utilitzar aquest servei ho poden fer a través del seu perfil d’Instagram: roj.ccmaresme o trucant al telèfon 937 41 16 16.