El Servei Català de Trànsit preveu un pic de mobilitat durant els pròxims dies
Demana extremar la precaució al volant, sobretot en trajectes curts i per les vies interurbanes, i en desplaçaments cap a zones de platja. Durant les festivitats del 15 d’agost, Mare de Déu d’Agost, estarà en funcionament el dispositiu especial de trànsit d’estiu, vigent des de l’1 de juliol i que acabarà per la Diada. S’espera un esglaonament de la sortida de vehicles fins el diumenge, que afectarà a la fluïdesa del trànsit a la xarxa viària catalana des de l’àmbit metropolità cap al nord i el sud del país. La C-32 entre Montgat i Mataró és un dels trams assenyalats que presentaran més mobilitat durant la sortida; allargant-se fins Arenys de Mar en les hores de retorn.
El Servei Català de Trànsit ha previst que aquest estiu surtin a la carretera un 5% més de vehicles, que es desplaçaran per les vies d’accés a la Costa Brava (Girona) i a la Costa Daurada (Tarragona) des de l’àrea metropolitana de Barcelona.
La xarxa viària secundària, les vies de connexió entre poblacions, són les que registraran un major volum de mobilitat i, és per això, que es recomana extremar la precaució al volant a l’hora de fer trajectes curts i per carreteres conegudes.
L’autopista C-32 Nord del Maresme s’assenyala com una de les vies on es poden produir més retencions durant l’agost tant en dies de sortida com de retorn de vacances. Entre Montgat i Mataró, i arribant fins a Arenys de Mar a les hores en què els conductors posen punt i final al període vacacional.
Quant a les mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit, i per tal d’augmentar la capacitat viària i minimitzar les retencions, aquest cap de setmana es desplegarà un dispositiu especial amb l’obertura de carrils addicionals i senyalització excepcional a la C-31, la C-65, la C-14 i la N-240.
El Servei Català de Trànsit recorda que el consum d’alcohol i drogues altera les condicions físiques i psíquiques i, per tant, és incompatible amb estar davant el volant. Tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar. Conduir amb una taxa d’alcohol superior a la permesa suposa una sanció econòmica d’entre 500 i 1.000 euros i la detracció de 4 o 6 punts del permís de conduir .
Al 2015, segons dades de l’Institut de Medicina Legal, el 48,9% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs
Cal estar atents a les incidències viàries i a l’estat del trànsit abans d’emprendre un viatge. Els canals d’informació són el telèfon d’atenció ciutadana 012, la pàgina web de Trànsit [transit.gencat.cat] i les seves xarxes socials, així com les cròniques que s’emeten a través dels mitjans de comunicació.