El sector turístic maresmenc celebra que Ryanair mantingui la base a Girona

A costa d’una reducció de la plantilla i que els treballadors hagin acceptat noves condicions laborals -entre elles passar de fixos a fixos discontinus i estar tres mesos a l’atur-, Ryanair ha confirmat que mantindrà la base d’operacions a l’aeroport de Girona-Costa Brava, una de les que preveia tancar argumentant falta de rendibilitat o la incertesa que genera el Brèxit. La companyia irlandesa és la principal operadora. El Gremi d’Hostaleria del Maresme assegura que la decisió final és una bona notícia per al sector, que temia la pèrdua d’arribades de turistes fora de temporada d’estiu i sobretot del mercat britànic.

El sector turístic maresmenc es mostra a l’expectativa sobre com es concretarà la continuïtat de Ryanair a l’aeroport de Girona-Costa Brava i si això significarà que en reforçarà l’operativa, tal com ha assenyalat Jordi Noguera, president del Gremi d’Hostaleria del Maresme, en declaracions a Ràdio Calella TV.

Per al sector i per tota l’operativa representa una molt bona noticia el fet que es garanteixi la continuïtat de Ryanair a l’aeroport de Girona. S’haurà de veure com es porta a terme i si la companyia hi continua apostant plenament amb una operativa que no sigui puntual i d’uns vols molt reduïts. Esperem que sigui un punt d’inflexió i cada vegada vagi a més la importància de l’aeroport de Girona sobre la nostra zona.

Això passaria perquè la low cost reforcés la seva presència a Girona amb noves rutes. I és que Noguera reconeix que l’operativa de l’aerolínia irlandesa i les altres que també hi tenen base ha minvat en els últims anys.

L’aeroport ha quedat força reduït en nombre de vols i bàsicament hi ha una sèrie de companyies holandeses, angleses, alemanes i alguna escandinava; però el volum de xàrters d’anys enrere ara no hi és.

Ryanair va establir base a Girona, la primera de l’Estat, ara fa 15 anys. El tancament hauria afectat 130 empleats de cabina i entre 40 i 50 pilots. Aquests han accetat l’última proposta de l’empresa per evitar-ho, que consisteix en la reconversió dels seus contractes de fixes a fixes discontinus i estar-se tres mesos a l’atur cada any. Aquesta condició s’acaba traduint en què l’antiguitat dels treballadors deixa de tenir validesa.

De moment, la companyia l’empresa manté la decisió de tancar les bases que té a Tenerife, Lanzarote i Gran Canària.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.