El sector de la dansa exigeix la reobertura dels seus centres i que se’ls reconegui com a una activitat docent
Un dels sectors més afectats per les restriccions imposades per la Generalitat s’ha reunit aquest matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona. És el sector de la dansa que exigeix la reobertura dels seus centres i que se’ls reconegui com a una activitat essencial en el món de l’educació. També demanen ajudes directes i lamenten que fins ara el govern català no hagi previst cap de mena subvenció per al seu sector. El món de la dansa calellenc també s’ha sumat aquest matí a la protesta organitzada pel Col·lectiu de Centres de Dansa de Catalunya.
S’han manifestat de negre, amb mascareta, distància i sabates de ball. Un acte de protesta del sector de la dansa que ha aplegat a prop de 500 persones al bell mig de Barcelona. Escoles de dansa d’arreu de Catalunya han exigit tornar a les aules, a la presencialitat de les classes i que «es reconegui» la seva activitat docent. Aida del Cid, presidenta de l’associació calellenca Tres al Cub, ha explicat que es manifesten perquè la situació és insostenible.
Volem que es reconegui que sí que formem part de l’Educació dels nens i que som una part essencial de la seva formació. Com no estem reconeguts com a Educació i no som ben bé una extraescolar, ens trobem en una situació de buit. Ens veuen com un complement, quan hi ha molts nens que van a una escola de dansa o de teatre perquè ho veuen com el seu futur, i ara no estan rebent la formació que necessiten.
Per això, també han aprofitat per demanar més claredat en les normatives, ja que les escoles de dansa senten una gran discriminació i un greuge comparatiu davant la decisió de tancar escoles de dansa quan les activitats extraescolars de dansa en centres d’educació obligatòria poden mantenir la seva activitat. A més, assegura que les classes telemàtiques no són una opció per aquest sector.
És una activitat física on et jugues lesions. Nosaltres no podem corregir la feina de l’alumne a través d’una pantalla. L’alumna es pot fer molt mal si les condicions no són òptimes i no té algun vetllant perquè faci l’exercici com s’ha de fer.
Segons un comunicat emès pel col·lectiu recorden que la seva feina sempre ha estat portada a terme seguint totes les mesures de seguretat específiques pel sector i afirmen que el risc de contagi ha estat de menys de l’1%.
Pròrroga de restriccions
La Generalitat ha prorrogat 15 dies més el toc de queda a Catalunya. Avui venç el primer termini de la restricció, que prohibeix la lliure circulació entre les 10 de la nit i les sis de la matinada, sota el paraigua legal de l’estat d’alarma decretat per l’Estat.
El comitè tècnic del Pla d’Emergències de Protecció Civil de Catalunya va acordar allargar durant 15 dies més el confinament nocturn arreu del territori català, mentre continuen vigents el confinament municipal de cap de setmana, que s’ha aixecat a les sis del matí d’avui dilluns, i el perimetral de tot Catalunya. Es mantenen igualment els tancaments dels bars, restaurants, centres d’estètica, teatres, cinemes i gimnasos, la limitació d’aforaments als comerços i supermercats.
El Departament de Salut ha proposat aquesta pròrroga per consolidar les incipients dades esperançadores sobre l’epidèmia i fonts d’Interior han dit que “cal perseverar per mantenir la tendència” de millora.