El Sant Pau de Carme Ruscalleda conserva les tres estrelles Michelin
El restaurant de Sant Pol de Mar continua a l’olimp gastronòmic que dibuixa cada any la guia gastronòmica més prestigiosa del món. A més de les tres estrelles per al Sant Pau, amb una oferta culinària típicament catalana i aplicada als productes de temporada; Carme Ruscalleda també en té dos per al seu restaurant homònim de Tòquio i altres dos més al Moments de l’Hotel Mandarín de Barcelona, on dirigeix els fogons al costat del seu fill, Raül Balam.
La guia Michelin ha concedit, per l’any 2018, les seves tres estrelles per a l’ÀBAC del xef televisiu Jordi Cruz. Amb ell, ja són tres els restaurants catalans amb el màxim reconeixement de la prestigiosa guia. S’hi ha de comptar, sempre present, el Celler de Can Roca dels germans Roca, a Girona.
A Catalunya, el Dos Cielos dels germans Torres i el Disfrutar dels exBulli Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch passen d’una a dues estrelles.