El procés creatiu dels escriptors i la seva màquina d’escriure, en una exposició
El Museu-Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué acull fins al 2 d’octubre l’exposició «Fantasies de metall al dictat».
A l’exposició es poden veure 24 màquines d’escriure de diferents èpoques, la més antiga és una Smith Premier de l’any 1910, que pertanyen al fons del museu calellenc, que les ha rebut de donacions de particulars i empreses. La directora de Patrimoni de l’Ajuntament de Calella, Carme Torm, ha dit en una entrevista al Bon Dia que l’exposició s’ha plantejat a través de la vinculació del procés creatiu de diferents escriptors amb la màquina d’escriure. Hi ha també alguns escrits i referència d’autors com Margarite Duras, Enid Blyton, Francisco Umbral o de contemporanis com Quim Monzó. Les màquines són de diferents èpoques, tal i com reconeix Torm.
El títol de l’exposició és un verset del poeta Pedro Salinas. Segons Carme Torm, s’ha volgut vincular la fantasia que els escriptors van crear quan l’ús de la màquina d’escriure era habitual.
La mostra es pot veure fins el 2 d’octubre de dimarts a dissabte de 18 a 21h i els diumenges i festius d’11 a 14h.
D’altra banda, la directora de Patrimoni ha volgut recomanar als oients de Ràdio Calella l’exposició «Capritxos de Goya, una visió de la societat». Es tracta de 76 litografies de les plaques originals de Patrimonio Nacional. Plaques que es van fer entre els anys 1918 i 1928.
Aquesta està organitzada pel Museu de Calella amb la col·laboració de Palau Antiguitats i es pot veure fins al 4 de setembre a la sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell, de dimarts a dissabte de 18 a 21:30h i els diumenges i festius d’11 a 14h.