El president del CCM admet que suprimir la subvenció a l’Ironman ha estat una decisió dura

L'encara president del CCM, Miquel Àngel Martínez, en una imatge d'arxiu

Miquel Àngel Martínez ha assegurat que la supressió de la subvenció per a la realització de l’Ironman es deu, únicament, a la necessitat de quadrar el pressupost de l’ens supramunicipal. En declaracions a Ràdio Calella TV, Martínez ha admès que ha estat una decisió dura i ha assenyalat, alhora, que es va posar en coneixement dels alcaldes del Maresme durant el procés d’aprovació dels comptes anuals, a finals del 2015. En tot cas, accepta la crítica de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, qui aquest matí lamentava que no se li hagués comunicat directament que el triatló es quedava, aquest any, sense l’ajut econòmic de la comarca.

L’organització de l’Ironman Barcelona s’ha quedat sense la subvenció que rebia del Consell Comarcal del Maresme. 25.000 euros que revertien en la logística del triatló internacional i, entre d’altres aspectes, a sufragar el cost de l’aixecament de barreres de l’autopista pel tall de la carretera N-II.

El president de l’ens comarcal, Miquel Àngel Martínez, ha atribuït la decisió a la necessitat imperiosa de quadrar el pressupost de l’administració pública. Únicament per aquest motiu, ha dit en una entrevista a Ràdio Calella TV, fent aquesta comparativa: “Primer han de menjar els de casa i, a partir d’aquí, podem arreglar el jardí; però si no podem menjar no podrem arreglar el jardí. Això és el que ens va passar al Consell Comarcal. A ningú se li escapa que som una administració pública finalista que viu bàsicament de les subvencions que ens venen d’ens supramunicipals com la Diputació o la Generalitat de Catalunya”.

Martínez ha subratllat que el reajustament pressupostari ha afectat a d’altres consorcis i entitats que rebien ajuts de l’administració supramunicipal.

En resposta a la queixa expressada per l’alcaldessa de Calella, seu del triatló internacional, que aquest matí lamentava no haver estat informada de la decisió; Martínez ha puntualitzat que quedava reflectida en el projecte de pressupost que es va tramitar a finals de l’any 2015. Aquest es va posar en comú, ha indicat, en un Consell d’Alcaldes i posteriorment en un ple del Consell; en els quals Calella hi està representada. “Hi passa primer el pressupost i aquest inclou un expedient on hi ha tota la informació. No recordo exactament si l’alcaldessa va venir al Consell d’Alcaldes o si va ser o no substituïda, i no sé si es va mirar l’expedient o no. Sí que he de reconèixer, i no me n’escapo, del fet que no s’hagi fet una trucada directa a l’alcaldessa”, ha comentat Martínez.

Ha admès “falta de delicadesa” en no haver contactat directament amb Montserrat Candini, insistint però en considerar que l’Ajuntament de Calella podia “haver estat al 100% assabentat” de la decisió.

Amb tot, el president del Consell Comarcal del Maresme ha dit que l’Ironman Barcelona és una prova positiva per al territori, perquè li dóna visibilitat internacional. Martínez, qui se n’ha declarat un ferm defensor, també ha apuntat que no tots els ajuntaments de la comarca hi han estat convençuts, especialment al principi quan havien de contribuir-hi posant personal.

“Tot comporta inconvenients i problemes quan realitzes una prova, però és anual i permet visualitzar molt el territori: donar a conèixer-nos al país i també internacionalment, ja uqe hem passat d’un Challenge bàsicament europea a un Ironman que és internacional”, ha indicat el president del Consell Comarcal del Maresme.

Ha conclòs que si la situació pressupostària del Consell Comarcal del Maresme millora no descarta incorporar novament la subvenció en pròximes anualitats. Ha lloat també la capacitat organitzativa de l’Ajuntament de Calella, assegurant que és l’única població capaç d’acollir el triatló internacional, i l’esforç que ha fet l’empresa per adaptar-se al moment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.