El Maresme reobre el debat sobre el trasllat de la via del tren

El traçat de l’R1 de Rodalies torna a l’agenda política comarcal pels acords adoptats en l’última reunió del Comissionat de Mobilitat del Maresme, òrgan que està integrat per partits polítics i la societat civil. S’impulsarà una declaració institucional que interpel·li a les administracions superiors en relació a la millora de la prestació del servei i el traçat de la línia davant l’amenaça del canvi climàtic. Ho ha dit el conseller de Mobilitat del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro, a l’emissora municipal.

El Comissionat de Mobilitat del Maresme ha acordat abordar el servei de l’R1 de Rodalies i el traçat de la línia de tren, que en molts municipis discorre a tocar del mar i en pateix les conseqüències, sobretot en dies de temporal. S’impulsarà una declaració conjunta amb el Consell Comarcal del Maresme per instar a les administracions superiors a repensar-ne el traçat. El responsable de Mobilitat i alcalde de Premià de Mar, Rafael Navarro, ha dit a l’emissora municipal que l’amenaça del canvi climàtic obliga a valorar seriosament les alternatives possibles.

Reproductor d'àudio

Hem de començar a pensar i posar sobre la taula molt seriosament les alternatives del traçat perquè tothom té molt clar que el canvi climàtic, i l’amenaça del mar, fa que la situació actual es pugui mantenir a curt termini, però tenim la responsabilitat política i social per teixir una estratègia comuna per pensar on i de quina manera s’ha de traslladar aquesta via que és molt important per al territori.

Les incidències en el funcionament de l’R1 que discorre per la costa del Maresme són habituals en casos de temporals marítims, pel fort onatge que impacta a les vies i suposa un risc evident per la circulació de trens. L’últim cop que es va interrompre el servei per aquesta circumstància va ser el novembre passat, però el més greu va ser pel Glòria, el gener del 2020. Va deixar vies desfalcades i estacions de tren inundades. L’afectació més important es va produir per la crescuda del riu Tordera, que es va emportar el pont per on passa la línia del Maresme.

A Calella, hi ha en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar el trasllat de la infraestructura ferroviària – o el soterrament en el seu defecte – per iniciativa d’un veí que exposa diversos motius a nivell arquitectònic, de seguretat o d’impacte acústic. Està activa a la plataforma Change.org i ja compta amb 685 adhesions. Ha elevat el seu objectiu al miler.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.