El Maresme en alerta per la revifada del mosquit tigre

El Consell Comarcal del Maresme ha començat a actuar en 17 municipis per evitar la propagació del mosquit tigre. Això passa per controlar els espais públics que poden ser un focus de cria: embornals sifònics, fonts, estancaments, etc. La seva efectivitat és de sis setmanes, motiu pel qual l’aplicació del tractament s’haurà d’anar repetint periòdicament fins que baixin les temperatures i, amb això, la mort de les larves i els mosquits adults.

Al Maresme s’han localitzat entre 1.800 i 2.000 punts de retenció d’aigua que aprofiten les femelles del mosquit per dipositar els ous i propagar-se. Aquests espais s’han començat a tractar amb larvicides. A Calella i altres 16 municipis de la comarca, entre els quals també Sant Pol i Pineda de Mar, o Santa Susanna, per exemple.
En paral·lel, des del Consell Comarcal es fa una crida a la població perquè no baixi la guàrdia i mantingui secs els recipients i objectes on se sol acumular l’aigua i es converteixen punt de cria. De fet, el 80% dels focus es troben en àmbits privats: testos, gerros, galledes, cendrers, abeuradors o piscines mig buides. Es recomana revisar periòdicament la casa.

Una femella de mosquit tigre, alimentada amb sang humana, és capaç de pondre entre 80 i 200 ous en una setmana. La meitat seran femelles que, al cap de set dies, hauran criat 3.200 mosquits tigres. Aquestes xifres ja apunten la necessitat d’endagar actuacions consensuades per controlar l’espai públic i el privat.

La picada del mosquit tigre es caracteritza per ser més dolorosa. En cas d’haver-ne patit, cal rentar la zona amb aigua i sabó i aplicar gel a la pell. No s’ha de prendre medicació si no és sota prescripció mèdica. En la majoria dels casos, les picades es poden tractar a casa i hi ha productes casolans, com el vinable o l’alcohol de curar, que permeten disminuit la calor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.