El Gran Recapte arriba a la seva dotzena edició de manera telemàtica

La dotzena edició del Gran Recapte arriba aquest mes i amb canvis importants. La campanya de recollida d’aliments més important de l’any es farà el cap de setmana del 20 i 21 de novembre però aquest cop serà telemàtica per les restriccions sanitàries imposades per la Covid. En aquest sentit, les donacions passaran a ser econòmiques i es podran de manera virtual a través del web del Banc dels Aliments. Per a qui no disposi de les eines telemàtiques, es podrà fer una aportació a les caixes dels supermercats a partir del 16 de novembre. La intenció de tot plegat és evitar les aglomeracions dels més de 20.000 voluntaris que ajudaven cada any a fer tot el procés de recollida.

L’opció que es planteja per aquesta edició és que el Banc d’Aliments rebi directament les donacions per part dels ciutadans i establiments. Un cop rebin l’import econòmic, seran ells mateixos els que s’encarregaran de comprar els aliments i redistribuir-los entre les persones necessitades. Ho ha explicat aquest matí al programa La Ciutat el tresorer de Càritas Calella, Josep Vidal.

S’ha acabat el Gran Recapte com el teníem concebut. S’ha acabat que hi hagi tants voluntaris, s’ha acabat poder llogar un gran magatzem, s’ha acabat tenir voluntaris a tots els supermercats durant els dos dies de la campanya. És un Gran Recapte adaptat a la Covid.

Del 16 de novembre al 16 de desembre es podran fer les donacions a través del web https://www.granrecapte.com/. Durant el cap de setmana del 20 i 21 de novembre també es podran fer donacions presencials als establiments d’alimentació col·laboradors. El que també canvia enguany és la funció dels voluntaris. No podran entregar les bosses per tal d’evitar contagis i la seva tasca serà merament informativa. A més, en aquesta edició els voluntaris han de ser menors de 65 anys i no ser població de risc. A Calella el Gran Recapte ubicarà dos voluntaris, amb torns de quatre hores de durada, a només dos supermercats: el Bonpreu i el Mercadona. En la resta d’establiments del municipi es podrà comprar un val de 5,10, 20 o 50 euros directament a les caixes.

Aquest any els caixers dels supermercats oferiran uns vals de 5,10, 50 euros o la quantitat que desitgin, però no es podrà comprar cap producte. En els únics establiments que hi tindrem voluntaris per informar serà al Bonpreu i al Mercadona. En la resta es podrà col·laborar però no hi haurà voluntaris.

A més de les donacions a través de la web i dels bons d’1 a 50 euros a les caixes dels supermercats, o bé de l’import que es desitgi aportar, també s’incorpora el pagament per Bizum amb el codi 33596 i els codis QR en cartells publicitaris que redirigeixen a la web per fer les donacions.

L’any 2019 es va aconseguir una recaptació de més de 4.000 tones d’aliments. Ara la incògnita, és com respondrà la ciutadania a la nova edició. Vidal assegura que caldrà informar molt bé a la ciutadania perquè s’assabentin del nou format. Amb tot, diu que Calella és una ciutat solidària i quedarà reflectit el cap de setmana del 20 al 21 de novembre.

És un tema complicat… Per mi fa més efecte 2 o 3 kg d’arròs que no pas 10 euros. Serà una incògnita el que passarà però Calella és una ciutat solidària i estic segur que respondrà com ja va respondre l’any passat i l’altre.

Des del Banc dels Aliments asseguren que la pandèmia ha fet incrementar en un 40% la demanda i declaren que s’han vist obligats a reduir de 12 a 7 quilos l’abastiment mensual de les famílies. Durant el 2020 Càritas Calella ha estat atenent a unes 800 famílies i ajudant a posar un plat a taula a més de 2.000 persones. Unes xifres esgarrifadores que la pandèmia no ha fet més que agreujar.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.