El Govern escolta les demandes de Calella Centre però relativitza la seva representativitat

El tinent d’alcaldia Jordi Sitjà afirma que es tindran en compte les peticions de la nova Associació de Veïns Calella Centre, però no se’ls donarà prioritat ni preferència respecte a les que pugui fer qualsevol altra entitat de la ciutat. Considera que actualment aquesta nova entitat representa poques persones i té un rerefons polític, al mateix temps que s’identifica amb un model social més propi de capitals com Badalona que de ciutats com Calella. No obstant això, qualifica d’interessants algunes de les seves propostes i el govern s’ha compromès a estudiar-les.

Jordi Sitjà ha confirmat que la primera intenció del govern era mantenir només una trobada de presentació amb els representants de la nova entitat, però que els veïns van insistir en abordar ja qüestions que els preocupen i el govern els va escoltar, per cortesia i per interès en poder tractar les seves demandes des de les àrees de l’Ajuntament que correspongui i debatre-ho posteriorment amb l’oposició.

Una de les demandes concretes de Calella Centre és millorar la convivència i el civisme, un punt on Sitjà està totalment d’acord però entén que la solució a això no passa només pel govern ni pel sol fet de comunicar-ho al govern. Sitjà: “És una causa comuna però amb diferents nivells de responsabilitat. És un tema molt complexe, que tothom l’entén com a tal  que qualsevol mesura que es posi és poca, però tampoc ens podem creure que pel fet de que se’ns expliqui que les coses són d0una manera determinada -que ja les veiem- canviaran per si soles. S’han de fer moltes coses. Algunes són possibles i altres depenen molt de la col·laboració de la ciutadania“.

Sitjà ha estat més crític amb el plantejament que fa el president de Calella Centre, Manuel Garcia, i argumenta que el teixit social de Calella és una font important de comunicació amb l’Ajuntament, i que una entitat nova, encara que sigui legalment una Associació de Veïns, no tindrà més pes que cap de les altres entitats ja existents a l’hora de transmetre inquietuds i preocupacions al govern. “A vegades és una mica sorprenent que hi hagi algú que s’atribueixi aquesta capacitat d’alliçonar els altres. Nosaltres entendrem qualsevol posició jurídica que hi hagi, però la veu de la ciutadania ve per molts llocs. I Calella, de fa molts anys, -de molt abans que hi vingués algú amb plantejaments de Badalona, una ciutat amb molts barris- té un teixit social i de persones que es preocupen molt de transmetre inquietuds a l’Ajuntament. Ens escoltem a tothom, però honestament pel fet que algú tingui formalment constituïda una associació, no voldríem que un grup de 6, 7 o 8 persones puguin pensar que els seus plantejaments condicionaran la política d’un govern. Ens hem d’entendre sempre que convingui però ha de ser en doble direcció“, ha dit Sitjà.

Sitjà ha insinuat que la nova entitat s’atribueix una representació social molt més gran que la que representa en realitat. “I a la magnitud de la pròpia representació que pugui tenir una associació. No sigui que a vegades ens n’atribuïm més que la que representem”.

Tot i això, el tinent d’alcaldia ha dit que totes les demandes que es fan són ben rebudes per part de l’Ajuntament i algunes de les que fa Calella Centre són «interessants», ha dit. Insisteix que tot s’ha d’entendre en la justa mesura, i acaba dient que les demandes de Calella Centre tenen un caire polític que s’ha “d’anar veient“. Sitjà: “Els vam demanar que ens adrecin propostes concretes i les vehicularíem a partir de les àrees i a partir d’aquí treballaríem. A veure.. que hi ha coses de les que ens plantegen interessants de poder explorar, no vull menystenir la capacitat i les ganes d’aquestes persones, però han d’entendre que no podem fer política des d’una associació amb sis o set persones. Fem un moviment veïnal, li donem un camí, atendrem a tothom però hi ha algun moment que sembla que aquí es barreja un posicionament més polític, ho hem d’anar veient també“.

Sitjà ha dit que el model d’entitat veïnal que vol transportar a Calella Manuel Garcia és més propi de grans conurbacions com Badalona, on hi ha desenes de barris, un model social diferent, i on la interlocució amb l’Ajuntament es regeix per paràmetres diferents.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.