El Govern crea 4.000 places extres d’FP davant l’allau de sol·licituds
Després de l’allau de sol·licituds per fer algun cicle de grau mitjà o grau superior pel curs 2021-2022 el Govern de la Generalitat ha decidit crear 4.000 places extres d’FP. En concret es posaran en marxa 60 nous grups públics de grau mitjà de 15 cicles formatius diferents, alhora que també s’amplia la capacitat de més de 400 grups públics i concertats. Les matriculacions començaran demà i tot i l’allau de sol·licituds en alguns centres encara es pot trobar plaça. És el cas de l’Institut Bisbe Sivilla on apunten que encara els alumnes que ho vulguin poden matricular-se pel grau superior de gestió d’allotjaments turístics o pels migs de forneria, rebosteria i confiteria – un dels nous creats pel Departament davant l’allau de places – i pel de serveis de restauració.
Segons la cap del departament de Cicles Formatius de l’Institut Bisbe Sivilla, Tàbata Caparros, la pandèmia i els ERTE, han fet que molta gent que fa anys que havia deixat els estudis, ara opti per continuar formant-se. Un fet que també fa pujar la mitja d’edat dels estudiants.
Aquest increment no ha estat del 2% com passa cada any, sinó que ha estat d’un 23%. Arran de la pandèmia i dels ERTE hi ha molta més gent que ha decidit continuar formant-se i per això el sistema s’ha vist desbordat i hem hagut de fer una matriculació extraordinària ara al setembre.
Davant d’aquest augment de demanda la Generalitat ha decidit crear 60 grups nous i ha augmentat la ràtio per poder crear places noves en cicles de més demanda. A l’institut Bisbe Sivilla encara queden places pel grau superior de gestió d’allotjaments turístics, pel grau mitjà de forneria, rebosteria i confiteria i pel mitjà de serveis de restauració. Uns graus que diu Caparros molt vinculats al turisme i dels quals se’n poden beneficiar molts calellencs i calellenques que vulguin treballar en el sector.
Tenint en compte que estem a Calella, que és una zona turística, aquests graus poden interessar a persones que vulguin treballar dins sector hoteler, també poden interessar a persones que vulguin treballar en el món de l’hostaleria com a cambrer professional o en pastisseries…
El segon període de matriculació s’obre demà. Pel grau mitjà només cal tenir l’ensenyament obligatori i pel superior es demana una titulació equivalent al batxillerat o haver fet un grau mitjà abans.
Bàsicament es poden inscriure en aquests cicles les persones que hagin superat el quart de l’ESO o que tinguin l’ensenyament bàsic obligatori cobert. Totes aquestes persones poden optar a un grau mitjà. Per optar al grau superior has de tenir el batxillerat o un grua mitjà aprovat.
Tots els graus consten d’una durada de dos anys i s’inclouen pràctiques professionals. El curs començarà el 13 de setembre pels graus mig i el 20 pels superiors.
Tots els cursos tenen una durada de 2.000 hores repartides en dos anys escolars. Ara també tenim un avantatge i és que ara la gent pot inscriure’s només en el mòdul que li interessa. Hi ha l’opció de fer tot el grau o fer capacitacions en diferents parts de l’estudi. És a dir, si jo només vull fer recepció puc només fer la part de reserves i recepció en el grau de gestió d’allotjaments turístics.
Per a més informació en referència a les inscripcions es pot visitar el web d’ensenyament o trucar directament al centre.